Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 20:02

Μέτρα για εργαζόμενους στο Δήμο Τριφυλίας ζητεί ο Κουκούμης

Γράφτηκε από τον
Μέτρα για εργαζόμενους στο Δήμο Τριφυλίας ζητεί ο Κουκούμης

Τη λήψη μέτρων προφύλαξης των εργαζομένων στο δήμο, αλλά και των πολιτών της Τριφυλίας, ζήτησε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σαράντος Κουκούμης από το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Επίσης ζήτησε να αιτηθεί ο δήμος στην 6η ΥΠΕ τη στελέχωση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας. Επιπλεον, συζήτησαν την καθυστέρηση που έχει προκληθεί στο έργο ανάπλασης της Ανω Πόλης.

Σε ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση” για αυτή την επικοινωνία σημειώνει ότι:

«Ζήτησε να ενημερωθεί για τα μέτρα που παίρνει ο δήμος για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και του λαού της Τριφυλίας, ώστε να θωρακιστεί ο δήμος μπροστά στην επιδημία του κορονοϊού. Ο κ. Λεβεντάκης διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα από τις υγειονομικές υπηρεσίες και το υπουργείο Υγείας (απολυμάνσεις δημοσίων κτηρίων και χώρων, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων κτλ.) και ότι με την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών, θα τηρηθούν όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τόσο των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών. Ενημέρωσε, επίσης, για την παραχώρηση μια κινητής μονάδας στο ΕΚΑΒ που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση κρουσμάτων του κορονοϊού εφόσον παρουσιαστούν.

Ο κ. Κουκούμης ζήτησε από τον κ. Λεβεντάκη να αιτηθεί από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας να στελεχωθούν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα κέντρα υγείας Τριφυλίας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό (αναπνευστήρες, ατομικά μέτρα προστασίας, υγειονομικό υλικό) ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα της νέας επιδημίας στην Τριφυλία, πράγμα που έκανε αποδεκτό ο κ. δήμαρχος.

Συζήτησαν επίσης για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο έργο της ανάπλασης της πλατείας στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, λόγω της μη διάθεσης αρχαιολόγου για την παρακολούθηση του έργου από την αρχαιολογική υπηρεσία και τις επιπτώσεις που έχουν για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Ανω Πόλης. Ο κ. Λεβεντάκης είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με την αρχαιολογική υπηρεσία για να μπορέσει ο δήμος να προσλάβει ιδιώτη αρχαιολόγο για την παρακολούθηση του έργου, έκανε δε δεκτό το αίτημα του κ. Κουκούμη για απαλλαγή των επαγγελματιών από δημοτικά τέλη και τέλη χρήσης πεζοδρομίου και πλατείας για όσο διάστημα κατασκευάζεται το έργο, στο οποίο συμφώνησε ο κ. Δήμαρχος».

Σχετικά με τις θέσεις της παράταξης τονίζεται: 

«Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” εκφράζουμε σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής του δήμου θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που επιφορτίζονται με βάση και τις οδηγίες της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμος Τριφυλίας μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια με πολλά ως επί το πλείστον ορεινά χωριά και με μεγάλο ποσοστό γερόντων χρειάζεται μια πλήρους στελεχωμένη κοινωνική υπηρεσία με μόνιμο προσωπικό και με όλα τα απαραίτητα μέσα για να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά όσοι έχουν την ανάγκη και είναι πολλοί αυτοί και στα χώρια και στις πόλεις της Τριφυλίας. Για να καταγράψει όλους τους κατοίκους του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, τους άπορους και οικονομικά αδύνατους, για να εξυπηρετηθούν σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης κτλ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με ημίμετρα -μετακίνηση του προσωπικού των παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ που δε λειτουργούν αυτή την περίοδο- να στελεχώσει αυτές τις υπηρεσίες που σε μεγάλο βαθμό θα βοηθήσουν στην αποτροπή διάδοσης του ιού.

Χρειάζεται ο δήμος να απαιτήσει από την κυβέρνηση στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, επαρκή μέσα και γενναία χρηματοδότηση για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους, μπροστά στη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον τόπο μας.

H σημερινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη και τα επιτελεία τους δεν μπορούν να κάνουν συνεχείς επικλήσεις στο λαό για την "ατομική του ευθύνη" ως προς τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και να μην αναλαμβάνουν τη δικιά τους ευθύνη για το ξεχαρβάλωμα των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημοσίου συστήματος υγείας».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER