Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 19:20

Δήμος Καλαμάτας: Μέτρα για ελάφρυνση των πληγεισών επιχειρήσεων

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Μέτρα για ελάφρυνση των πληγεισών επιχειρήσεων



Τα μέτρα για την ελάφρυνση των πληγεισών επιχειρήσεων του δήμου, μετά τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, πρόκειται να επικυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη σημερινή του συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.


Σύμφωνα με την εισήγηση, τα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την περασμένη Τετάρτη και είναι:
“Α) Η παράταση της προθεσμίας καταβολής οφειλών, δόσεων ρύθμισης και τμηματικής καταβολής διευκόλυνσης οφειλών των πληγεισών επιχειρήσεων (σύμφωνα με τους ΚΑΔ που έχουν ανακοινωθεί ή και άλλους που θα ανακοινωθούν μελλοντικά), για το χρονικό διάστημα από τη λήψη της απόφασης μέχρι την 31/7/2020.
Β) Η μηδενική καταβολή είσπραξης οφειλών των ανωτέρω πληγεισών επιχειρήσεων, που αφορούν τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τα τέλη καθαριότητας, για το χρονικό διάστημα (αναλογικά) που η κυβέρνηση θα λάβει σχετική απόφαση οι επιχειρήσεις αυτές να παραμείνουν κλειστές.
Γ) Η αναστολή είσπραξης οφειλόμενων φόρων και τελών (π.χ. τέλος παρεπιδημούντων 0,5%, 5% κ.λπ.) έως την 31/7/2020.
Δ) Η μηδενική καταβολή αντιτίμου για την κατάληψη θέσης στάθμευσης στα σημείαελεγχόμενης στάθμευσης καθώς και στα πάρκινγκ του δήμου στον Νέδοντα και την ΚΑΚ έως την 31/3/2020.
Ε) Η μηδενική καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν κλειστοί”.


NEWSLETTER