Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 08:49

Επικύρωση μέτρων για πληγείσες επιχειρήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μέσω τηλεδιάσκεψης

Γράφτηκε από την
Επικύρωση μέτρων για πληγείσες επιχειρήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μέσω τηλεδιάσκεψης

 

 

Τα μέτρα για την ελάφρυνση των πληγεισών επιχειρήσεων του Δήμου Καλαμάτας, μετά τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, επικύρωσε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Τα μέτρα αυτά είναι:

“Α) Η παράταση της προθεσμίας καταβολής οφειλών, δόσεων ρύθμισης και τμηματικής καταβολής διευκόλυνσης οφειλών των πληγεισών επιχειρήσεων (σύμφωνα με τους ΚΑΔ που έχουν ανακοινωθεί ή και άλλους που θα ανακοινωθούν μελλοντικά), για το χρονικό διάστημα από τη λήψη της απόφασης μέχρι την 31/7/2020.

Β) Η μηδενική καταβολή είσπραξης οφειλών των ανωτέρω πληγεισών επιχειρήσεων, που αφορούν τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τα τέλη καθαριότητας, για το χρονικό διάστημα (αναλογικά) που η κυβέρνηση θα λάβει σχετική απόφαση οι επιχειρήσεις αυτές να παραμείνουν κλειστές.

Γ) Η αναστολή είσπραξης οφειλόμενων φόρων και τελών (π.χ. τέλος παρεπιδημούντων 0,5%, 5% κ.λπ.) έως την 31/7/2020.

Δ) Η μηδενική καταβολή αντιτίμου για την κατάληψη θέσης στάθμευσης στα σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης καθώς και στα πάρκινγκ του δήμου στον Νέδοντα και την ΚΑΚ έως τις 30/4/2020.

Ε) Η μηδενική καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν κλειστοί”.

Τα μέτρα αυτά δεν ψήφισε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος, που υποστήριξε δική του πρόταση για 6 μήνες απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, για μη πληρωμή τελών κοινόχρηστων χώρων, τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για 3 μήνες, για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις από το δήμο.


NEWSLETTER