Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 19:17

Μεσσηνία: Αντιπλημμυρικό στην περιοχή του Ροντακίου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Εργασίες για τη δημιουργία φρεατίου προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα πλημμυρών, που επί χρόνια δημιουργούνται στην περιοχή του Ροντακίου, γίνονται από το Δήμο Τριφυλίας.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται παράλληλα με τα έργα κατασκευής πεζοδρομίου από το ύψος του Γυμνασίου μέχρι τις εργατικές κατοικίες. Πιο συγκεκριμένα, κατασκευάζεται και διανοίγεται φρεάτιο ανατολικά του δρόμου, προκειμένου τα νερά να κατευθύνονται στο παρακείμενο ρέμα που υπάρχει στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε σχετικά με το θέμα: «Βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αποκλειστικά από συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας, εκτεταμένες και συστηματικές εργασίες για τη δημιουργία φρεατίου, στην περιοχή από το Γυμνάσιο μέχρι και τις εργατικές κατοικίες της ΔΕ Κυπαρισσίας. Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής, από 10 και πλέον έτη, διαμαρτύρονται έντονα για τα πλημμυρικά φαινόμενα που, κατά τους χειμερινούς μήνες, πλήττουν τις ιδιοκτησίες τους και καλούνται να αντιμετωπίσουν. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, σε συνδυασμό και με την ανακατασκευή και συντήρηση - επισκευή των πεζοδρομίων, που ξεκινήσαμε εκεί πριν από λίγο καιρό και θα ήθελα εδώ να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά, τόσο τον αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Βλάχο, όσο και το εργατικό δυναμικό του δήμου μας, που εργάζονται καθημερινά και ακούραστα για την ολοκλήρωσή του. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον εργολάβο του λιμανιού της Κυπαρισσίας κ. Ψυχαράκη, για τη δωρεάν παροχή μπετόν (4 μπετονιέρες στο σύνολο), έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν οι άνω εργασίες. Τα έξοδα του όλου έργου καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από ιδιωτικές πηγές».

 

Κ.Μπ.