Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 18:21

Ο Δριμής για την 25η Μαρτίου

Γράφτηκε από την

«Το 1821 είναι ο πιο σημαντικός σταθμός της νεότερης ιστορίας μας» σημειώνει ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» στο Δήμο Τριφυλίας Δημήτρης Δριμής με αφορμή τη χθεσινή επέτειο.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «“Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;”. Το 1821 είναι ο πιο σημαντικός σταθμός της νεότερης ιστορίας μας. Σηματοδότησε και σηματοδοτεί τη διαδρομή μας ως έθνους και ως λαού, μέσα από μύριες δυσκολίες, περιπέτειες και ψευδαισθήσεις, ανατάσεις και ήττες. Κάθε εθνικό ξεκίνημα χρειάζεται αναβάπτιση σε στιγμές θυσίας και μεγαλείου. Αυτή την άγρυπνη συνείδηση του έθνους διατηρούν οι εθνικές επέτειοι. Μόνο έτσι παύουν να είναι τυπικά επαναλαμβανόμενα γεγονότα και γίνονται πρωταρχικές εθνικές ομολογίες πίστεως. Διανύουμε μια περίοδο επικίνδυνης ρευστότητας. Βεβαιότητες καταρρέουν, νέες εθνικές και κοινωνικές απειλές αναδύονται. Ως χώρα και ως λαός καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις. Να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. Και τούτο είναι δυνατό, αν γνωρίζουμε τις επιτυχίες και τα λάθη, τις διαψεύσεις και τις εμπειρίες, τους αγώνες και τις θυσίες του παρελθόντος.

Είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για ένα δημιουργικό μέλλον κοινωνικής αλληλεγγύης και εθνικής αυτοπεποίθησης. Τιμή και ευγνωμοσύνη στους αγωνιστές του ‘21, που με το αίμα τους έκαναν πράξη το μοναδικό λόγο "Ελευθερία ή Θάνατος"».