Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 17:45

Απαλλαγή τελών σε επιχειρήσεις στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Απαλλαγή τελών σε επιχειρήσεις στο Δήμο Τριφυλίας

 

Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθώς και από τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, αναμένεται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Η συνεδρίαση του Σώματος, που είναι έκτακτη, θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί διά περιφοράς, λόγω των έκτακτων μέτρων. Για κάθε θέμα θα αποσταλεί ηλεκτρονικά από τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου σχετική εισήγηση στους δημοτικούς συμβούλους, και μέχρι την ώρα συνεδρίασης του συμβουλίου πρέπει να ενημερώσουν οπωσδήποτε ηλεκτρονικά (με e-mail) τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου για τη θέση τους επί του κάθε θέματος (υπέρ, κατά, λευκό).

Τα μέλη τα οποία δεν διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εισηγήσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τη γραμματεία Δημάρχου στην έδρα του δήμου ή με τις επί μέρους Δημοτικές Ενότητες. 

Σχετικά με το έκτακτο της συνεδρίασης, όπως τονίζεται, για το πρώτο θέμα:  «Κατόπιν και της από 20-03-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 68/Α΄/20-03-2020), πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για την οικονομική ανακούφιση των καταστημάτων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, οι οποίες διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργίας τους, λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού COVID19».

Επίσης θα συζητηθεί η τροποποίηση προϋπολογισμού (έγκριση των αριθ. 40/2020 & 46/2020 αποφάσεων Οικον. Επιτροπής). Οπου σημειώνεται ότι η αριθ.40/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στο Δ.Σ., στην πρώτη συνεδρίασή του (τακτική ή έκτακτη), αμέσως μετά τη λήψη της εν λόγω απόφασης Οικον. Επιτροπής (άρθρο 158, παρ.7 του Ν.3463/2006). Η αριθ. 46/2020 απόφαση Οικον. Επιτροπής περιλαμβάνει την εγγραφή της πίστωσης για την κατεπείγουσα πρόσληψη προσωπικού για 4 μήνες (εργατών, οδηγών κλπ) κατόπιν και της από 14-03-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 64/14-03-2020), στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID19, καθώς και την εγγραφή της πίστωσης για την προμήθεια υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού.

      

Κ.Μπ.


NEWSLETTER