Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 09:41

Ο Σοφιανός Γυπατίδης γενικός γραμματέας στο Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

  

Τον Σοφιανό Διον. Γυπατίδη, υπάλληλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού της Π. Ε. Μεσσηνίας, όρισε γενικό γραμματέα του δήμου η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, με απόφασή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο Σοφ. Γυπατίδης είναι απόφοιτος Σχολής Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τελειόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση - Masters in Public Administrations and Local Goverment - MPA.

Η εμπειρία του κ. Γυπατίδη στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι σημαντική και πολυετής, αφού έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης του Δήμου Οιχαλίας από το 2008 (Δήμο Μελιγαλά) έως και το 2016 και έχοντας συνεργαστεί με τρεις διαφορετικούς δημάρχους και για 2,5 χρόνια ήταν πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου. Επίσης, το 2017 και το 2018 έχει απασχοληθεί στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Τρίπολης.

Ο γ.γ. συναντήθηκε με τη δήμαρχο την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, στις 23 του μήνα και συζήτησαν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, ώστε να προχωρήσουν άμεσα δράσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν το έργο της δημοτικής αρχής προς όφελος του δήμου και των δημοτών. Πρώτη προτεραιότητα των θεμάτων ήταν η πανδημία του κορονοϊού και οι τρόποι που ο δήμος μπορεί να συμβάλει για την αντιμετώπιση με προληπτικά μέτρα τόσο του ιού, όσο και το μέλημα για τις ανάγκες των εργαζομένων και των δημοτών, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε αυτές τις μέρες.