Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 15:30

Ικανοποίηση Βασιλόπουλου για μάστερ πλαν λιμανιού της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ικανοποίηση Βασιλόπουλου για μάστερ πλαν λιμανιού της Καλαμάτας (βίντεο)

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη στις 23 και 24 Μαρτίου, για τον περιορισμό και την απαγόρευση δόμησης σε κρίσιμα σημεία της χερσαίας ζώνης, όσον αφορά την επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου με τηλεδιάσκεψη.

Επεσήμανε πως «το φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να βάλουμε “κόκκινες γραμμές”. Θέλουμε ήπια ανάπτυξη που θα φέρει πλούτο αλλά δεν θα αλλάξει το ανάγλυφο του λιμανιού και της παραλιακής ζώνης».

Διευκρίνισε ότι φέραμε το θέμα «στο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν πάει στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για να προστατεύσουμε το λιμάνι και τη χερσαία ζώνη. Η επιπλέον δόμηση που εγκρίναμε είναι 560 τ.μ. και όχι 3.080 που πρότειναν οι μελετητές».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων που συμφώνησαν και ψήφισαν τον περιορισμό και την απαγόρευση της δόμησης στο Πάρκο Λιμενικού, νότια της Ναυαρίνου από την Τσαμαδού έως την Ακρίτα και από την προέκταση της Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τον ανατολικό υπήνεμο μόλο (“Βραχάκια”).

Αναφερόμενος στο ιστορικό είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το μάστερ πλαν ξεκίνησε το 2008, το Φεβρουάριο - Μάρτιο του 2018 συζητήθηκε η επικαιροποίησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των φορέων και οι μελετητές άλλαξαν τα δεδομένα για το συντελεστή δόμησης».

Ακόμα, παρατήρησε ότι «το λιμάνι συνδέεται με το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Ευριπίδου, καθώς τμήμα του περνάει από τη χερσαία ζώνη».

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το ρόλο της ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων) του υπουργείου Ναυτιλίας, είπε ότι η ΕΣΑΛ «θα έρθει μετά, αλλά δεν έχει λόγο» - ενώ για  την πρόταση των μελετητών για τα 3.080 τ.μ. επιπλέον δόμησης, παρατήρησε πως «η απάντηση των μελετητών ήταν ότι “αν δεν τα θέλετε, κόψτε τα”».

Γ.Σ.


NEWSLETTER