Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 22:37

Κυπαρισσία: Πρόταση να κατατεθεί το 50% της αντιμισθίας όλων των αιρετών

Γράφτηκε από την
Κυπαρισσία: Πρόταση να κατατεθεί το 50% της αντιμισθίας όλων των αιρετών

Την κατάθεση του 50% της αντιμισθίας/αποζημίωσης όλων των αιρετών του Δήμου Τριφυλίας, προέδρων των νομικών προσώπων και λοιπών έμμισθων της διοίκησης των νομικών προσώπων, στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19, προτείνει η σύμβουλος της Κοινότητας Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά.

Χθες η κ. Καραμπά, εκλεγμένη με το συνδυασμό "Κυπαρισσία για όλους", απέστειλε σχετική αίτηση προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία αναφέρει:

«Η χώρα διέρχεται δύσκολη υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του Covid-19 που πλήττει όλο τον πλανήτη. Η ελληνική κυβέρνηση έδρασε έγκαιρα, έχει λάβει και λαμβάνει καθημερινά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, τα οποία όλοι πρέπει να εφαρμόζουμε πιστά και απαρέγκλιτα.

Με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της χώρας μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία καλεί τους βουλευτές της Ν.Δ. και των άλλων πολιτικών κομμάτων, τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορονοϊού, στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19, προτείνω: Ο δήμαρχος Τριφυλίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τριφυλίας, οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου Τριφυλίας και οι λοιποί έμμισθοι της διοίκησης των νομικών προσώπων, οι πρόεδροι των Συμβουλίων Κοινοτήτων, οι πρόεδροι Κοινοτήτων, να καταθέσουν το ήμισυ της αντιμισθίας/αποζημίωσής τους για τους επόμενους δύο μήνες στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Η συμβολική κίνηση και πράξη αυτή να περιβληθεί με ομόφωνη ει δυνατόν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των Διοικητικών Συμβουλίων των νομικών προσώπων του Δήμου Τριφυλίας σε έκτακτες συνεδριάσεις τους.

Ηδη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου (δήμαρχος Τρικκαίων) ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 1/4/2020 να ληφθεί η απόφαση οι δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουν το 50% των αποδοχών τους για τους επόμενους δύο μήνες.

Θεωρώ ότι για μια τέτοια απόφαση εκ μέρους του Δ.Σ. Τριφυλίας και των Διοικητικών Συμβουλίων των νομικών προσώπων του δήμου μας θα αποδείξει και εμπράκτως την αλληλεγγύη απέναντι στη χώρα και τους συμπατριώτες μας που δοκιμάζονται και τη στήριξή μας απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειές σας και με ενημερώσετε σχετικά».

 

 


NEWSLETTER