Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 18:33

Τριφυλία: Αυστηρά μέτρα για λαϊκές και παζάρι στο Κοπανάκι

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Αυστηρά μέτρα για λαϊκές και παζάρι στο Κοπανάκι

Με συγκεκριμένους παραγωγούς και κάτω από τα αυστηρά μέτρα προστασίας που έχουν καθοριστεί θα λειτουργήσουν και αυτό το Σαββατοκύριακο οι λαϊκές αγορές στην Τριφυλία και το κυριακάτικο παζάρι Κοπανακίου.

Οπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη, θα λειτουργήσουν στο εξής και έως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α με αρ ΔΙα/ ΓΠ.οικ. 20006/2020 , Φ.Ε.Κ 943Β/20-3-2020 και την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, με τους παραγωγούς και εμπόρους που κάθε εβδομάδα θα ενημερώνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας.

Επίσης σύμφωνα με τα προαναφερόμενα κυβερνητικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού στις λαϊκές του Δήμου Τριφυλίας και στο κυριακάτικο παζάρι Κοπανακίου: α)  Απαγορεύεται να συμμετέχουν παραγωγοί και έμποροι από άλλη Περιφέρεια ή που μετακινούνται σε άλλη Περιφέρεια. β) Δεν επιτρέπεται να πωλούνται γενικά βιομηχανικά είδη, όπως είδη ένδυσης νεωτερισμών, ψεύτικα κοσμήματα (φο μπιζού), λευκά είδη, ψιλικά, είδη υπόδησης, δερμάτινα είδη (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια), χαλιά, αυτόνομα μη ηλεκτροδοτούμενα ηλεκτρικά είδη, εκκλησιαστικά είδη, μέσα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές σακούλες), είδη υαλοπωλείου, πλαστικά με το μέτρο, είδη χαρτιού, εργαλεία και βιομηχανικά είδη κηπουρικής και ανθοκομίας. γ) Υποχρεωτικά οι πάγκοι των πωλητών πρέπει να απέχουν μεταξύ τους κατ’ ελάχιστο 5 μέτρα. δ) Υποχρεούνται όλοι οι πωλητές να φέρουν προστατευτική μάσκα και να έχουν στους πάγκους τους αντισηπτικό και γάντια μιας χρήσης για τους ίδιους αλλά και για τους καταναλωτές. ε) Υποχρεωτικά οι πωλητές να φέρουν μαζί τους τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα και το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Την επιτήρηση της πιστής εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων και της συγκεκριμένης απόφασης  έχουν αναλάβει τα συμβούλια των κοινοτήτων με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Η παράβαση των προαναφερόμενων μέτρων επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Τέλος ο δήμαρχος απευθύνει παράκληση τόσο στους πωλητές όσο και στους καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πίστη εφαρμογή της ανακοίνωσης και των κυβερνητικών μέτρων.

 

 


NEWSLETTER