Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 20:44

Διαβεβαιώσεις Λεβεντάκη για συνέχιση του έργου στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Διαβεβαιώσεις Λεβεντάκη για συνέχιση του έργου στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Τη διαβεβαίωση ότι το έργο ανάπλασης της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας θα συνεχιστεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί, δίνει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, μετά τις ανησυχίες που έχουν προκύψει καθώς εδώ και μέρες οι εργασίες έχουν σταματήσει.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι υπήρξε καταγγελία στην Αρχαιολογία από κάτοικο της Ανω Πόλης και σημειώνει πως τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, επιλύονται. Αναφέρει δε ότι μετά από ενέργειές του έχει επέλθει συμφωνία με ιδιώτη αρχαιολόγο, καθώς η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν μπορεί να διαθέσει, ο οποίος θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων εργασιών και σε διάστημα λίγων ημερών οι εργασίες θα συνεχιστούν.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του δήμου για το έργο σημειώνεται: «Στις 17/3/2020 λάβαμε στο δήμο έγγραφο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με το οποίο μας γνωστοποιούσαν ότι πρέπει να προβούμε σε προσωρινή διακοπή των εργασιών ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας  λόγω του ότι διαπιστώθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα, μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Στο ίδιο έγγραφο  αναφερόταν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας δεν θα ήταν εφικτή η άμεση ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών, με αποτέλεσμα να μην προχωράνε τα έργα. Σε επικοινωνία του δημάρχου με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων τον ενημέρωσε ότι έχει γίνει καταγγελία από κάτοικο της Ανω Πόλης και ότι λόγω ελλείψεων στην υπηρεσία δεν θα ήταν εφικτή η συνέχιση των εργασιών για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από ενέργειες του δημάρχου γνωστοποιείται ότι ήδη συμφωνήθηκε εγγράφως με ιδιώτη αρχαιολόγο ο οποίος θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων εργασιών, ώστε μέσα σε διάστημα λίγων ημερών να είναι δυνατή η συνέχιση των εργασιών.

Σας διαβεβαιώνω ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί άμεσα. Τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, επιλύονται. Κύριο μέλημά μας είναι η όσο το δυνατόν πιο σύντομα εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και η ομαλή διαβίωση των κατοίκων της Ανω Πόλης. Οσες καταγγελίες και όσα προβλήματα και να δημιουργήσει οποιοσδήποτε δεν θα τα καταφέρει. Το έργο θα γίνει και θα παραχωρηθεί στους δικαιούχους του, τους επιχειρηματίες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER