Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 18:15

Χαρίτσης με Βασιλόπουλο για αντιμετώπιση κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης με Βασιλόπουλο για αντιμετώπιση κορονοϊού

Για τα ζητήματα που αφορούν κυρίως την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και σημαντικά θέματα του δήμου, συζήτησαν χθες σε τηλεδιάσκεψη ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο βουλευτής Μεσσηνίας - εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δήμου, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Χαρίτση για τις πρωτοβουλίες που ο δήμος έχει αναλάβει την περίοδο αυτή, στο πεδίο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, και αναφέρθηκε στους τρόπους διαχείρισης θεμάτων που προκύπτουν μέσω της ίδρυσης του Συντονιστικού Κέντρου. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στα όσα εξελίσσονται σε επίπεδο κοινωνικών δομών και στη σημασία της ενίσχυσής τους.

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε, επίσης, πως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας ακολουθεί τους κανόνες και τηρεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως η εικόνα που του μεταφέρεται για την Καλαμάτα είναι ότι ο κόσμος με ψυχραιμία αντιμετωπίζει την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, ενώ ζήτησε και ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών του δήμου, καθώς και για τη συνεργασία του δήμου με άλλους φορείς, όμως το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας κλπ.

Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν τις υποδομές (μάστερ πλαν λιμανιού, δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος, διάνοιξη οδού Κρήτης κ.ά.), ενώ έγινε ενημέρωση και για έργα που είχαν δρομολογηθεί επί υπουργίας του κ. Χαρίτση κι έχουν αναφορά στο Δήμο Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος και ο βουλευτής συμφώνησαν να συνεχιστεί η τακτική επικοινωνία τους.


NEWSLETTER