Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 17:13

Βορίδης σε Αθανασόπουλο: Αισιοδοξία για την παραγωγή πατάτας

Βορίδης σε Αθανασόπουλο: Αισιοδοξία για την παραγωγή πατάτας

Συνεκτιμήθηκαν όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ήδη έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι των εισαγωγών πατάτας, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του υπουργού Μάκη Βορίδη προς τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Ο υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο και συζήτησαν για τα μέτρα προστασίας της παραγωγής ανοιξιάτικης πατάτας της περιοχής. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε καθώς δεν είναι δυνατή η συνάντησή τους διά ζώσης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών για τη μη διάδοση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Βορίδη, γίνονται έλεγχοι για την ταυτότητα του προϊόντος προς αποφυγή των παράνομων ελληνοποιήσεων στα σημεία κεντρικής διάθεσης και λιανικής πώλησης. Ελέγχονται ποσότητες εισαγωγών από τρίτες χώρες και έχει δοθεί εντολή για αυστηρές φυτοϋγειονομικές πιστοποιήσεις. Καταβάλλεται, επίσης, μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης των εξαγωγών πατάτας.

Εκτιμάται, με βάση την ανακοίνωση του δήμου, ότι με τους αυστηρούς ελέγχους σε εισαγωγές και ελληνοποιήσεις δημιουργούνται στην αγορά οι κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες με τους καλύτερους δυνατούς όρους η φετινή συγκομιδή της εαρινής πατάτας.

Επισημάνθηκε, τέλος, ότι θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που πιθανώς να προκύψουν το επόμενο διάστημα, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.