Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 08:13

Ναυαγοσώστης από φέτος και στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Και η Δυτική Παραλία, η ακτή του Κορδία θα έχει ναυαγοσώστη τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας που έγινε με τηλεδιάσκεψη, όπου εγκρίθηκε η κατάρτιση όρων διακήρυξης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών του δήμου για το 2020.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, οι ακτές του Δήμου Καλαμάτας που θα καλυφθούν από ναυαγοσωστικής άποψης είναι οι: α) Ανατολική Παραλία, μήκους 2.200 μ. (6 βάθρα). β) Αλμυρό, μήκους 400 μ. (1 βάθρο). γ) Μικρή Μαντίνεια, μήκους 400 μ. (1 βάθρο). δ) Δυτική Παραλία (Κορδίας) 400 μ. (1 βάθρο).

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η ναυαγοσωστική κάλυψη να είναι καθαρό 4μηνο και να ξεκινήσει από τη μέρα που θα λήξουν τα απαγορευτικά μέτρα για τη μη διάδοση του κορονοϊού (αν δεν έχουν λήξει έως την 1η Ιουνίου), καθώς και να υπάρχει δυνατότητα παράτασης μετά την 30ή Σεπτεμβρίου, αν το ζητήσει αιτιολογημένα ο δήμος.