Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 21:20

Δριμής για Λεβεντάκη: “Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται από όλους”

Γράφτηκε από την
Δριμής για Λεβεντάκη: “Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται από όλους”

 

Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται από όλους, τονίζει ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” στον Δήμο Τριφυλίας Δημήτρης Δριμής με αφορμή φωτογραφία του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη με νοσηλεύτριες και εθελοντή αιμοδότη, κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας την περασμένη Παρασκευή στην Κυπαρισσία.

Ο κ. Δριμής κάνει λόγο για πέντε άτομα σε μικρό χώρο, χωρίς γάντια και μάσκα.

Αναλυτικά τονίζει: “Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται από όλους. Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Σαββατοκύριακου είδαμε δύο φωτογραφίες από χώρους εθελοντικής αιμοδοσίας σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία, με την παρουσία των αντίστοιχων δημάρχων. Δύο φωτογραφίες, δύο αντιλήψεις. Στην Καλαμάτα φαίνεται να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας και οι αποστάσεις. Στην Κυπαρισσία, αντίθετα, βλέπουμε να μην τηρείται κανένας κανόνας και να μην λαμβάνονται μέτρα προστασίας με προφανείς κινδύνους για όλους. Φωτογραφίζονται τέσσερα άτομα σε έναν μικρό χώρο, από έναν πέμπτο. Κανένας, πλην της νοσηλεύτριας, δεν φοράει γάντια και μάσκες. Οι φυσικές αποστάσεις δεν τηρούνται και ο ένας είναι σε άμεση επαφή με τον άλλο.

Τέτοιες εικόνες δεν είναι συμβατές με την περίοδο και μάλιστα σε χώρο αιμοληψίας. Πρόκειται για ατόπημα, που στέλνει λάθος μήνυμα στους πολίτες και ακυρώνει τις όποιες καλές προθέσεις. Η ουσία και οι συμβολισμοί έχουν τη σημασία τους και οι θεσμικοί παράγοντες οφείλουν να το γνωρίζουν και να το σέβονται. Δεν μπορείς να ζητάς αυτό που δεν κάνεις ο ίδιος. Ο πρωθυπουργός της χώρας κυκλοφορεί με μάσκα προστασίας.

Με δεδομένο ότι την ευθύνη λειτουργίας των χώρων αιμοδοσίας έχουν τα νοσοκομεία, θα πρέπει να φροντίσουν οι υπεύθυνοι να τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη νομοθεσία. Τα πράγματα στη χώρα και ειδικά στο χώρο της δημόσιας υγείας είναι σοβαρά και η επικοινωνιακή εκμετάλλευση έχει ένα όριο”.


NEWSLETTER