Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 09:37

Μεσσήνη: Ευρεία διαβούλευση για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Μεσσήνη: Ευρεία διαβούλευση για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

 

Ευρεία και ανοιχτή διαβούλευση θα γίνει στο Δήμο Μεσσήνης για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, σημείωσε στην “Ε” ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος και τόνισε πως είναι υπέρ του δρόμου, γιατί οι δρόμοι είναι ανάπτυξη.

Σε επικοινωνία μας μαζί του, ο δήμαρχος μας ανέφερε ότι έχει τη διαβεβαίωση του υπουργείου πως θα δοθεί σιωπηρή παράταση της προθεσμίας για τη διαβούλευση της μελέτης, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνει ο τόπος μας με τον κορονοϊό. Παρατήρησε ότι θα γίνει ευρεία και ανοιχτή διαβούλευση στο Δήμο Μεσσήνης, καθώς στόχος είναι να γίνει διαβούλευση όπως πρέπει, εκτιμώντας ότι η ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου. Επεσήμανε ότι θα πρέπει να παρίστανται εκπρόσωπος του υπουργείου και ο μελετητής “για να μας εξηγήσουν στοιχεία της μελέτης. Να δώσουν απαντήσεις, όπως είναι υποχρεωμένοι. Μόνο οι μελετητές μπορούν να μας ενημερώσουν”. Αναγνώρισε ότι “αν δεν είχαμε σιωπηρή παράταση, θα είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε μια διάσκεψη εγώ και οι επικεφαλής των παρατάξεων με 2 - 3 άτομα ακόμα από τη δημοτική αρχή και τη μείζονα μειοψηφία”. Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι “ο καθένας θα έρθει να πει την άποψή του. Παρατηρήσεις θα κάνουμε για να γίνουν βελτιώσεις”.

Οσον αφορά την άποψή του για το έργο βελτίωσης και αναβάθμισης, σημείωσε: “Γιατί να έχουμε αρνητική άποψη; Και στην παραλιακή χάραξη που συμφωνήσαμε, έγινε αποδεκτό και μπήκαν κάποια θέματα που ζητήσαμε. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταθέσει άποψη για μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, γιατί να είναι αρνητικό; Ενας δρόμος είναι καταστροφικός; Οι δρόμοι είναι ανάπτυξη και εμείς είμαστε υπέρ της ανάπτυξης”.