Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 19:33

Δριμής: “Εικόνα διάλυσης στο Δήμο Τριφυλίας”

Γράφτηκε από την

Για εικόνα διάλυσης, απώλεια χρημάτων, ταλαιπωρία πολιτών και επαγγελματιών στο Δήμο Τριφυλίας κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Α. Δριμής.

Η ανακοίνωσή του αναφέρει: “Εικόνα διάλυσης, απώλεια χρημάτων, ταλαιπωρία πολιτών και επαγγελματιών στο Δήμο Τριφυλίας. Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου και αντιδημάρχων Τριφυλίας, τρία έργα του δήμου είναι στον αέρα λόγω της έλλειψης προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η ανάπλαση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, το ταρτάν του γηπέδου Φιλιατρών και η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Καλονερού.
Είναι γνωστές και χρόνιες οι παθογένειες του συστήματος διοίκησης του Δήμου Τριφυλίας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει οργανωμένος δήμος. Το 9χρονο δράμα συνεχίζεται με άλλα πρόσωπα. Ο δήμαρχος, που υπέγραψε τα συμφωνητικά με τους εργολάβους, δεν είναι ανεύθυνος. Δεν υπάρχει ανεύθυνος υπογράφων. Οφείλει να κατανοήσει πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει, επιτέλους, αυτός και οι συνεργάτες του με ευθύνη και εντιμότητα έναντι των δημοτών να τις αναλάβουν. Αυτοί διοικούν το δήμο και διευθύνουν το προσωπικό. Αυτοί έχουν ένα στρατό έμμισθων συμβούλων και αντιδημάρχων με δημοτικά χρήματα. Αυτοί έχουν την ευθύνη της οργάνωσης των υπηρεσιών και της παραγωγής έργου. Δεν είναι δυνατόν να αστοχούν σε τρία έργα και να μην το αντιλαμβάνονται! Αν δεν μπορούν να διοικήσουν με λογική, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα το δήμο ας κάνουν κάτι άλλο. Θα είναι καλύτερο για τους ίδιους και τον τόπο.
Δυστυχώς, η αδυναμία διοίκησης σε συνδυασμό με την έλλειψη γνώσης του συστήματος Λεβεντάκη, Παναγιωτοπούλου, Ανδρινόπουλου, Μπακούρου φαίνεται να οδηγεί το δήμο στα όρια της πλήρους παρακμής και της διάλυσης.
Ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης αναφέρει στη δημόσια δήλωσή του για τα τρία έργα πως «ήμασταν σε καλό δρόμο, δυστυχώς υπάρχει ρουφιάνος», η αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτοπούλου δηλώνει «διοικητικές, ποινικές και αστικές ευθύνες πρέπει να αποδοθούν, να αποκαλυφθεί πού έχει μπει δάκτυλος», ο αντιδήμαρχος κ. Μπακούρος αναφέρεται σε «χαϊδεμένο παιδί της προηγούμενης δημοτικής αρχής», ενώ ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι εξαφανισμένος.
Τι εννοούν με τις παραπάνω δηλώσεις; Ας μιλήσουν καθαρά και όχι με γρίφους. Αλλιώς υπάρχει και η λέξη συκοφάντης. Σε ό,τι αφορά την κυρία «σας κουνάω το δάχτυλο σε ρόλο εισαγγελέα», τι εννοεί άραγε με τη φράση της «πού έχει μπει ο δάκτυλος»; Αυτοί, αλήθεια, απουσίαζαν από τους διαγωνισμούς και τις υπογραφές των συμβάσεων; Είναι άσχετοι του δράματος; Ποιον ή ποιους νομίζουν πως κοροϊδεύουν;
Η διοίκηση Λεβεντάκη, Παναγιωτοπούλου, Ανδρινόπουλου, Μπακούρου όφειλε και οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την προστασία των έργων και των δημοτικών χρημάτων, αλλά και για την προστασία της καθημερινότητας των πολιτών και της επαγγελματικής ζωής της Ανω Πόλης, που ταλαιπωρείται μήνες τώρα. Οφείλει να κινηθεί γρήγορα, να αξιοποιήσει το προσωπικό, να εμπιστευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να δώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε”.