Σάββατο, 02 Μαϊος 2020 09:19

Διαμαρτυρία για τη μεταφορά της ΔΕΥΑΤ στα Φιλιατρά (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τη διαμαρτυρία του εκφράζει το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας να μεταφερθεί η έδρα της ΔΕΥΑΤ από την Κυπαρισσία στα Φιλιατρά.

Μια απόφαση που πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία και την ακύρωση της οποίας ζητεί το Τοπικό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως προκαλεί εντύπωση η χρονική στιγμή εν μέσω υγειονομικής κρίσης να παρθεί η απόφαση χωρίς τη δυνατότητα ανοιχτής συζήτησης.
Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας αναφέρει: «Πληροφορηθήκαμε ότι στις 29/4/2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας πήρε απόφαση για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΤ από την πόλη της Κυπαρισσίας στην πόλη των Φιλιατρών. Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΕΥΑΤ πρωτοσυστάθηκε ως ΔΕΥΑΚΥ το 2005 στον τότε Δήμο Κυπαρισσίας, δημιουργώντας μια υπηρεσία που δεν υπήρχε σε καμία άλλη πόλη του μετέπειτα Δήμου Τριφυλίας. Διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την απόφαση για τους εξής λόγους:
1. Αποδυναμώνει διοικητικά την έδρα του δήμου, την Κυπαρισσία, καθώς αποτελεί βασικότατη υπηρεσία του.
2. Πλήττει άμεσα την οικονομία της πόλης μας, καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία καθημερινά εξυπηρετεί πλήθος κόσμου που εισέρχεται στην πόλη μας και αποτελεί βασικότατη πηγή εσόδων για αυτήν.
3. Η πόλη μας, η Κυπαρισσία, αποτελεί το γεωγραφικό κέντρο του δήμου μας εξυπηρετώντας κατοίκους ακόμα και των πιο απομακρυσμένων κοινοτήτων (Αετού, Αυλώνας, Τριπύλας κ.λπ.).
4. Εξαναγκάζει σε μετακίνηση τους υπαλλήλους της υπηρεσίας δημιουργώντας αναστάτωση στον οικογενειακό και οικονομικό τους προγραμματισμό.
Παρόλο που γνωρίζουμε ότι η απόφαση για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΤ έχει ήδη παρθεί, ζητούμε την ακύρωσή της και, αντί της μεταφοράς των ήδη υπαρχουσών δομών, τη δημιουργία νέων, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία ταμείου της υπηρεσίας σε κάθε τοπικό διαμέρισμα.
Μας προκαλεί, αν μη τι άλλο, εντύπωση η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που πάρθηκε η απόφαση αυτή, γιατί αφενός διανύουμε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης που δεν δίνει τη δυνατότητα μιας ανοιχτής συζήτησης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, και αφετέρου η πόλη μας αντιμετωπίζει ένα σοβαρό μετέωρο πρόβλημα, που αφορά το έργο της ανάπλασης της Ανω Πόλης».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ