Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 19:27

Μέτρα προστασίας ζήτησε η Α’ ΕΛΜΕ από το δήμαρχο Καλαμάτας

Μέτρα προστασίας ζήτησε η Α’ ΕΛΜΕ από το δήμαρχο Καλαμάτας


Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο είχε το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, με θέμα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονoΐου που απαιτείται να ληφθούν από το δήμο με το άνοιγμα των σχολείων.


Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκαν: Στα σχολεία να υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) καθώς και να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες απολυμάνσεις. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις καθαρίστριες και να διασφαλιστούν τα ανάλογα μέτρα προστασίας και για την μεταφορά των μαθητών.
Οπως γίνεται γνωστό από τη σχετική ανακοίνωση των εκπαιδευτικών, ο δήμαρχος απάντησε πως θα εξασφαλίσει όλα τα είδη για να ληφθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς και ότι θα γίνουν απολυμάνσεις στα σχολεία, παρότι δεν έχει την απαραίτητη χρηματοδότηση απ’ το υπουργείο. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε καθαρίστριες είναι θέμα του υπουργείου, αλλά δεσμεύτηκε ότι οι καθαρίστριες από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα απασχοληθούν το διάστημα αυτό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αν και εφόσον μελλοντικά ανοίξουν τα δημοτικά, θα επανεξετάσει το θέμα. Για τη μεταφορά των μαθητών ο δήμαρχος παρέπεμψε τους καθηγητές στην Περιφέρεια. Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για το λόγο αυτό άμεσα θα έρθει σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη.