Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 18:31

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης κοινόχρηστων χώρων

Γράφτηκε από την
Δήμος Πύλου - Νέστορος: Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης κοινόχρηστων χώρων

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης κοινόχρηστων χώρων σε αρκετές κοινότητες του Δήμου Πύλου-Νέστορος πραγματοποίησαν την Κυριακή δημότες των περιοχών, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης των πολιτών, σε θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, με παρότρυνση της δημοτικής αρχής, ομάδες κάθε ηλικίας οργανώθηκαν και εργάστηκαν για τον εξωραϊσμό κοινόχρηστων χώρων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, στη Χώρα, τη Μεθώνη, τη Φοινικούντα, το Χανδρινού και το Σουληνάρι.
Συγκεκριμένα, στα πάρκα Κεφαλόβρυσου Χώρας και πλατανιών Χανδρινού, στα μονοπάτια του Προφήτη Ηλία Χανδρινού, στο δασάκι Αγίας Παρασκευής Μεθώνης και στην είσοδο του Σουληναρίου, οι εθελοντές, με την καθοδήγηση των προέδρων των κοινοτήτων, καθάρισαν και εξωράισαν τις τοποθεσίες, με τη βοήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου.
Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο οποίος έδωσε το “παρών” στις εργασίες, δήλωσε ότι “οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή με γεμίζουν αισιοδοξία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ωριμότητα και τη συλλογικότητα που διακρίνουν τους συνδημότες, οι οποίοι αγκάλιασαν το κάλεσμά μας για συλλογική και εθελοντική προσφορά. Ευχαριστώ από καρδιάς τόσο τους προέδρους των κοινοτήτων όσο και τους δημότες των περιοχών αυτών, που σθεναρά έδειξαν την αγάπη τους για τον τόπο και τον περιποιήθηκαν. Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν και σε άλλα μέρη του δήμου μας. Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να συμμετάσχουν σε αυτή την εθελοντική δράση και να γίνουν με τη σειρά τους αρωγοί στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας”.
Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο εργασιών που ξεκίνησαν και υλοποιούνται σε όλη την επικράτεια του δήμου, με στόχο την ενίσχυση του εθελοντισμού και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής.


NEWSLETTER