Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 20:30

Λεβεντάκης καταγγέλλει το σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Λεβεντάκης καταγγέλλει το σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Για προσβλητική και εκδικητική απόφαση ανάκλησης άδειας ειδικού σκοπού εργαζομένου στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καταγγέλλει το δήμαρχο Τριφυλίας και πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Γιώργο Λεβεντάκη το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Το σωματείο καλεί το δήμαρχο και την αναπληρώτρια διευθύντρια να ανακαλέσουν την απόφαση, και αντί να εκφοβίζουν την συναδέλφισσά τους να απαντήσουν εγγράφως και αιτιολογημένα στο κάλεσμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που τους ζητά να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο συνεδριάσεων του Δ.Σ της ΔΕΥΑΤ. Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Τo Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει το δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας κύριον Λεβεντάκη, για την προσβλητική και εκδικητική του απόφαση, προς το μέλος της Σωματειακής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΤ (εκπρόσωπο των εργαζομένων).
Ο δήμαρχος μέσω της αναπληρώτριας διευθύντριας ανακαλεί την άδεια ειδικού σκοπού σε μητέρα, που το παιδί της σπουδάζει στο δημοτικό σχολείο.
Η στάση αυτή του δημάρχου έχει να κάνει με την συμμετοχή της αυταδέλφισσας στην σωματειακή επιτροπή του Σωματείου για την ΔΕΥΑ Τριφυλίας και με την αντίδρασή της (ως εκπροσώπου του Σωματείου, μέλος του ΔΣ στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας), για τον τρόπο που διεξάγονται τα Δ.Σ της ΔΕΥΑΤ, χωρίς την τήρηση των απαιτούμενων προθεσμιών ενημέρωσης, χωρίς εισηγήσεις, τρόπος που στερεί την δυνατότητα να έχει γνώση των θεμάτων και να καλείται να πάρει θέση και να ψηφίσει.
Αυτός ο τρόπος Διοίκησης της ΔΕΥΑΤ δεν είναι καινούργιος. Τα ίδια συνέβαιναν και επί δημαρχίας του κυρίου Κατσίβελα. “ Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”.
Καλούμε τον δήμαρχο και την διευθύντρια να ανακαλέσουν την απόφασή τους. Αντί να εκβιάζουν και εκφοβίζουν την συναδέλφισσα, καλό θα ήταν να απαντήσουν εγγράφως και αιτιολογημένα στο κάλεσμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που τους ζητά να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο συνεδριάσεων του Δ.Σ της ΔΕΥΑΤ.
Υ.Σ.: Κύριε δήμαρχε, το σωματείο μας έχει ιστορία, δεν εκβιάζεται, θα συνεχίσει τον αγώνα του πιο δυνατά για την εξασφάλιση της αβίαστης συνδικαλιστικής δράσης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που τα συμφέροντα της δημοτικής αρχής απαιτούν το τσάκισμα των δικαιωμάτων και την κατάργηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης».


NEWSLETTER