Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 13:52

Ενημέρωση για το επιχειρησιακό κέντρο για την παραβατικότητα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Ενημέρωση για το επιχειρησιακό κέντρο για την παραβατικότητα στην Καλαμάτα


Το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη λειτουργία επιχειρησιακού κέντρου στο παλιό Δημαρχείο για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν υπογραφεί.


Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Λεων. Λιάππα, για την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου με την τοπική και περιφερειακή ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
Ο κ. Λιάππας ρώτησε αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας και παρατήρησε πως γίνεται “πάρτι” παραβατικότητας στα χωριά.
Ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι “ξανάρχισαν οι συζητήσεις με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μιλάμε με στελέχη του”, για τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας και προσωπικού από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, σαν κι αυτά που λειτουργούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Και δεσμεύτηκε ότι το τελικό μνημόνιο θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, “για το πώς θα συγκροτηθεί το συντονιστικό κέντρο, το πώς θα λειτουργήσει, τι θα καταγράφει. Ολα θα συζητηθούν”.
Γ.Σ.


NEWSLETTER