Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 20:41

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για ύδρευση στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για ύδρευση στο Δήμο Πύλου - Νέστορος


Τη δημοτική αρχή για το ζήτημα της ύδρευσης και των ανακοινώσεων για οικονομία στο νερό, καταγγέλλει η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Πύλου – Νέστορος, “γιατί μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Π.Ν, γέμισε τα χωριά ανακοινώσεις που καλούν τους δημότες να κάνουν «οικονομία» στην κατανάλωση νερού απειλώντας με πρόστιμα τους «σπάταλους» δημότες”, διευκρινίζει χαρακτηριστικά.

Παρατηρεί πως “χωρίς να έχουν φέρει σε κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάποια επίσημη μελέτη, που να αποτυπώνει το υδάτινο δυναμικό και την αξιοποίησή του, με πρόσχημα την ανομβρία, μεταξύ άλλων «απαγορεύουν» να βάλει κάποιος ένα περιβόλι για να φάει η οικογένειά του, να πλύνει μια νοικοκυρά την αυλή της κ.λπ. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι «κουβέντες» για αύξηση της τιμολόγησης του νερού που καταναλώνουν οι δημότες, όταν αυτό ξεπερνά κάποια ελάχιστα κυβικά”.
Για το χρόνιο πρόβλημα της μείωσης των υδάτινων αποθεμάτων τους θερινούς μήνες, η “Λαϊκή Συσπείρωση” εκτιμά: “Αν θέλουν να βρουν τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης, ας ψάξουν σε αυτούς που ποτίζουν εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων γκαζόν και γεμίζουν κάθε χρόνο τις εκατοντάδες πισίνες τους. Αλήθεια, όταν όλοι αυτοί πήραν άδειες για πισίνες και γκαζόν δεν υπήρχε ανομβρία; Ας ψάξουν σ’ αυτούς που στερούν 5 χρόνια τώρα το νερό από τον κάμπο Χανδρινού - Στενωσιάς - Κουκουνάρας. Σε όλους αυτούς που έχουν αφήσει «φέσια» δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έκαστος στη Δ.Ε.Υ.Α.Π.Ν., στερώντας της πόρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε έργα υπέρ του λαού”.
Ακόμα, μιλώντας για τις ευθύνες των δημοτικών αρχών, αναφέρει ότι “αν θέλουν να βρουν τους πραγματικούς υπεύθυνους ας κοιτάξουν τουλάχιστον στον καθρέφτη γιατί, εκτός της ευθύνης που έχουν για τα παραπάνω, καμιά δημοτική πλειοψηφία μέχρι σήμερα δεν ενδιαφέρθηκε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου ύδρευσης - άρδευσης,ικανού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των θερινών μηνών και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής σε όφελος των δημοτών”.
Κλείνοντας, παρατηρεί ότι “το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Καμία σκέψη για νέα χαράτσια, γενναία μείωση των τιμολογίων των λαϊκών νοικοκυριών”.


NEWSLETTER