Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 08:47

Εως 10 Ιουνίου ναυαγοσώστες στις ακτές της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Εως 10 Ιουνίου ναυαγοσώστες στις ακτές της Καλαμάτας

 

Στις 10 Ιουνίου το αργότερο πρόκειται να βρίσκονται στις θέσεις τους οι ναυαγοσώστες στις ακτές του Δήμου Καλαμάτας, για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Αυτό μας ενημέρωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη, μετά από επικοινωνία μας μαζί της, καθώς χθες 1η Ιουνίου που είχε προγραμματιστεί η έναρξη για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών του δήμου, είχαν τοποθετηθεί μόνο οι πύργοι.

Η κ. Αλειφέρη παρατήρησε ότι η μικρή παράταση οφείλεται στα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό που αίρονται σταδιακά (μόλις χθες άνοιξαν τα ξενοδοχεία) και τα οποία πήγαν προς τα πίσω τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Μας είπε ότι ο ανάδοχος θα επιβλέπει τις παραλίες κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 6 - 8 Ιουνίου και πως η παρουσία των ναυαγοσωστών που προβλεπόταν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα παραταθεί ανάλογες ημέρες τον Οκτώβριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος στις ακτές του Δήμου Καλαμάτας θα υπάρχουν 9 ναυαγοσώστες, για πρώτη φορά και στη Δυτική Παραλία και κάθε ναυαγοσωστικός πύργος θα πρέπει να έχει απινιδωτή, για την αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων. Για τους λόγους αυτούς είναι μεγαλύτερο φέτος το κόστος για τους ναυαγοσώστες. Ανάδοχος για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών για το φετινό καλοκαίρι είναι ο Γεώργιος Μιχαλιός (ήταν και πέρυσι), με 187.110,54 ευρώ.

Οι ακτές του Δήμου Καλαμάτας που θα καλυφθούν από ναυαγοσωστικής άποψης είναι: α) Ανατολική Παραλία, μήκους 2.200 μ. (6 βάθρα). β) Αλμυρό στη Βέργα, μήκους 400 μ. (1 βάθρο). γ) Μικρή Μαντίνεια, μήκους 400 μ. (1 βάθρο). δ) Δυτική Παραλία (Κορδίας) 400 μ. (1 βάθρο).

Γ.Σ.