Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 21:10

Ο Παν. Καρβέλας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Γράφτηκε από την
Ο Παν. Καρβέλας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

“Ανθρωπος και περιβάλλον είμαστε αλληλένδετοι, γι’ αυτό και η προστασία του αποτελεί ύψιστο ζήτημα για όλους μας”, τονίζει ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Ο κ. Καρβέλας σημειώνει χαρακτηριστικά: “Σήμερα, 5 Ιουνίου, εορτάζουμε το περιβάλλον, τον τόπο όπου ο άνθρωπος γεννιέται, κατοικεί, κάνει οικογένεια και δραστηριοποιείται. Εορτάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή είμαστε σε πλήρη εγρήγορση, ατομικά αλλά και συλλογικά, για την προστασία του.
Στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, όλοι οι εργαζόμενοι δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα, για να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα σημαντικά έργα, που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και απορριμμάτων. Για να συνεχίσουμε να ζούμε με ευημερία, να χαιρόμαστε τον ήλιο, το νερό και τον αέρα, να απολαμβάνουμε τη χάρη των ακτών και των βουνοκορφών, να γευόμαστε τους καρπούς της γης που καλλιεργούμε, να επωφελούμαστε από τις φυσικές πηγές ενέργειας και για να νιώθουμε ασφαλείς, οφείλουμε να αγαπήσουμε το περιβάλλον! Να εκτιμήσουμε πραγματικά τις δυνατότητές του και να σεβαστούμε τις αντοχές του. Ανθρωπος και περιβάλλον είμαστε αλληλένδετοι, γι’ αυτό και η προστασία του αποτελεί ύψιστο ζήτημα για όλους μας. Με αυτές τις σκέψεις, καλούμε όλους τους δημότες να συνεργαστούν και να συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια της προστασίας του περιβάλλοντος, για ένα δήμο φιλικό προς αυτό, ανθρώπινο και λειτουργικό”.


NEWSLETTER