Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 02:16

Μεσσηνία: Παραχωρήθηκαν για 40 χρόνια στον Δήμο Τριφυλίας οι ιαματικές πηγές Βρωμονερίου

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Παραχωρήθηκαν για 40 χρόνια στον Δήμο Τριφυλίας οι ιαματικές πηγές Βρωμονερίου

Την παραχώρηση των ιαματικών πηγών του Bρωμονερίου και του περιβάλλοντα χώρου στο Δήμο Τριφυλίας ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης.

Η παραχώρηση έγινε από τον ΕΟΤ μετά από ενέργειες του Δήμου Τριφυλίας και όπως σημείωσε μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στους Γαργαλιάνους  ο κ. Λεβεντάκης άμεσα ξεκινά και η αξιοποίηση τους. "Θα καθίσουμε όλοι μαζί κάτω με το τοπικό να αποφασίσουμε πως θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο" επεσήμανε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας για το θέμα: 

"Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, του Δήμου Τριφυλίας.

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω πως ένα θέμα, τεράστιας σημασίας για το Δήμο μας, το οποίο ταλάνιζε πολλές δεκαετίες τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, επιτέλους επιλύθηκε.

Αναφέρομαι φυσικά, στο θέμα του Βρωμονερίου και των ιαματικών πηγών αυτού που, από 25ετίας και πλέον, δε λειτουργούν, παρουσιάζοντας εμφανή και εκτενή σημάδια εγκατάλειψης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κι αυτό, γιατί κανένας προκάτοχός μου δε μερίμνησε, όσο θα έπρεπε, για να βρεθεί κάποια λύση επ' αυτού.

Και έπρεπε να αναλάβω εγώ δήμαρχος Τριφυλίας, ο «αδαής» κατά τους πολιτικούς μου αντιπάλους, που δε γνώριζα το θέμα, ούτε καν που βρισκόταν ο φάκελός του, για να του δώσω τη λύση που του άρμοζε.

Και το έκανα και αυτό...

Άλλωστε, ήταν κάτι που είχα υποσχεθεί και προεκλογικά ότι θα το προσπαθήσω, με όλες μου τις δυνάμεις και εγώ έχω μάθει να τηρώ τις υποσχέσεις μου και να τιμώ τους ανθρώπους, που με εμπιστεύτηκαν.

Έτσι, «έτρεξα» όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για την αναγνώριση των πηγών του Βρωμονερίου, ως ιαματικών πηγών και υπέβαλα αίτημα στον ΕΟΤ και την ΕΤΑΔ ΑΕ, με σκοπό την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσής τους στο Δήμο Τριφυλίας, για χρονικό διάστημα 40 ετών.

Αποτέλεσμα, να έχω και επίσημα πλέον, στα χέρια μου, όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που πιστοποιούν πως ο Δήμος Τριφυλίας θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ιαματικές πηγές Βρωμονερίου, έως και την 23η Φεβρουαρίου του έτους 2052.

Καταλαβαίνετε νομίζω όλοι, τι σημαίνει αυτό για το Δήμο μας, μιας και η συγκεκριμένη περιοχή θα μπορέσει, στο άμεσο μέλλον, να αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Δίνω άλλη μια απάντησή μου σήμερα, λοιπόν, σε όσους βιάστηκαν να με επικρίνουν με μένος.

Γιατί, εγώ έχω μάθει να απαντώ μόνο με έργα και όχι να... «πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες.»

Ας απολαύσουν κι αυτοί, μαζί με το λαό της Τριφυλίας, τα έργα που έρχονται ένα - ένα... τους το επιτρέπω... ελεύθερα!".


NEWSLETTER