Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 08:47

Παραχωρήθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας οι πηγές Βρομονερίου

Γράφτηκε από την

 

Την παραχώρηση για χρήση και εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών του Βρομονερίου στο Δήμο Τριφυλίας μέχρι το 2052 ανακοίνωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης το βράδυ της Παρασκευής στους Γαργαλιάνους.

Ο ίδιος μίλησε για ζήτημα τεράστιας σημασίας για την περιοχή, που κανείς από τους προκατόχους του δεν μερίμνησε για να βρεθεί λύση, ενώ ο ίδιος «έτρεξε» τη διαδικασία αναγνώρισης των πηγών ως ιαματικών και υπέβαλε σχετικό αίτημα στον ΕΟΤ και ΕΤΑΔ ΑΕ για την παραχώρησή τους.

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης σημείωσε:

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω πως ένα θέμα τεράστιας σημασίας για το δήμο μας, το οποίο ταλάνιζε πολλές δεκαετίες τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, επιτέλους επιλύθηκε. Αναφέρομαι φυσικά στο θέμα του Βρομονερίου και των ιαματικών πηγών αυτού που, από 25ετίας και πλέον, δε λειτουργούν, παρουσιάζοντας εμφανή και εκτενή σημάδια εγκατάλειψης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κι αυτό, γιατί κανένας προκάτοχός μου δε μερίμνησε, όσο θα έπρεπε, για να βρεθεί κάποια λύση επ' αυτού.

Και έπρεπε να αναλάβω εγώ δήμαρχος Τριφυλίας, ο “αδαής” κατά τους πολιτικούς μου αντιπάλους, που δε γνώριζα το θέμα, ούτε καν πού βρισκόταν ο φάκελός του, για να του δώσω τη λύση που του άρμοζε.

Και το έκανα και αυτό. Αλλωστε, ήταν κάτι που είχα υποσχεθεί και προεκλογικά ότι θα το προσπαθήσω, με όλες μου τις δυνάμεις και εγώ έχω μάθει να τηρώ τις υποσχέσεις μου και να τιμώ τους ανθρώπους, που με εμπιστεύτηκαν.

Ετσι, “έτρεξα” όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για την αναγνώριση των πηγών του Βρομονερίου, ως ιαματικών πηγών και υπέβαλα αίτημα στον ΕΟΤ και την ΕΤΑΔ ΑΕ, με σκοπό την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσής τους στο Δήμο Τριφυλίας, για χρονικό διάστημα σαράντα ετών.

Αποτέλεσμα, να έχω και επίσημα πλέον, στα χέρια μου, όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που πιστοποιούν πως ο Δήμος Τριφυλίας θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ιαματικές πηγές Βρωμονερίου, έως και την 23η Φεβρουαρίου του έτους 2052.

Καταλαβαίνετε νομίζω όλοι τι σημαίνει αυτό για το δήμο μας, μιας και η συγκεκριμένη περιοχή θα μπορέσει, στο άμεσο μέλλον, να αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Δίνω άλλη μια απάντησή μου σήμερα, λοιπόν, σε όσους βιάστηκαν να με επικρίνουν με μένος. Γιατί, εγώ έχω μάθει να απαντώ μόνο με έργα και όχι να… “πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες”. Ας απολαύσουν κι αυτοί, μαζί με το λαό της Τριφυλίας, τα έργα που έρχονται ένα ένα... τους το επιτρέπω... ελεύθερα!».

Από εκεί και πέρα παρουσία του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων ανακοίνωσε και άλλα έργα που αφορούν τη ΔΕ Γαργαλιάνων, λέγοντας ότι έχοντας να επιλέξει μόνο μια παραλία επέλεξε αυτή της Μαραθούπολης για να μπει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα γίνει ανάπλαση, παράλληλα με το λιμάνι που θα ξεκινήσει μέσα στο έτος. Επίσης σε ό,τι αφορά την πλατεία της πόλης θα ενταχθεί στο πράσινο ταμείο για να γίνει ανάπλασή της. Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο του βιολογικού καθαρισμού θα ενταχθεί, σημειώνοντας πως «έγιναν οι διορθώσεις στη μελέτη και είμαστε σε δρόμο που θα ενταχθεί, θα το δεχτούν οι υπηρεσίες».

Οσο για το Τουριστικό ανέφερε ότι θα είχε αξιοποιηθεί αλλά η καραντίνα και η πανδημία πήγε τα πράγματα πίσω. Ακόμη αναφέρθηκε στη λειτουργία του δήμου, λέγοντας πως έχει μπει σε σειρά, αλλά μπαίνουν και τρικλοποδιές από την αντιπολίτευση.