Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 09:58

Συνάντηση Αθανασόπουλου - Λυκουρέντζου για τις ζημιές στην αγροτική οικονομία

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Αθανασόπουλου - Λυκουρέντζου για τις ζημιές στην αγροτική οικονομία

 

 

Για τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοκαλλιέργεια στον Δήμο Μεσσήνης, ενημέρωσε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Και ζήτησε από τον ΕΛΓΑ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους με την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος που πλήττει την τοπική αγροτική οικονομία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, ο δήμαρχος συζήτησε εκτενώς με τον πρόεδρο του Οργανισμού θέματα αρμοδιοτήτων του ΕΛΓΑ. Αναφέρθηκε κυρίως στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή, ώστε να υποβληθεί αίτημα αποζημίωσης των πληγέντων ελαιοπαραγωγών μέσω προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) και τόνισε ότι κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η τεράστια ζημιά σε πολλές περιοχές του δήμου.

Παρατήρησε πως οι υψηλές θερμοκρασίες έως και 42 βαθμούς Κελσίου, προκάλεσαν στις καλλιέργειες του Δήμου Μεσσήνης μεγαλύτερες ζημιές από ό,τι σε άλλες περιοχές. Μάλιστα, επεσήμανε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι απώλειες της παραγωγής φτάνουν το 100%. Για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή Μεσσήνης θα διεκδικήσει αποζημίωση των αγροτών της σε επίπεδο δήμου, καθώς το επιτρέπει το πλαίσιο των ΚΟΕ.

Επίσης, ο Γ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι η δημοτική αρχή -δεδομένου ότι πρόκειται για έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό δήμο- αναλαμβάνει δράσεις στήριξης αγροτών και παρεμβάσεις σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, ώστε να διευκολύνει τις προσπάθειες των αγροτών.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με κάθε δυνατό τρόπο, καθότι η ελαιοκαλλιέργεια πλέον πλήττεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες τα τελευταία χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER