Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 08:29

Κριτική από το Δημοτικό Συμβούλιο σε χειρισμούς δημάρχου για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον

 

 

Εντονη κριτική δέχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος από τους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλη Κοσμόπουλο και Βασίλη Τζαμουράνη, για το θέμα του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” του Διοικητηρίου Μεσσηνίας.

Η κριτική αφορούσε την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης από τον δήμαρχο στο υπουργείο Υποδομών για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, χωρίς να έχει γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος επιβεβαίωσε ότι στις 17 Ιουνίου θα γίνει η διαβούλευση (στην ομώνυμη επιτροπή του δήμου) για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και στις 24 Ιουνίου θα συζητήσει και θα γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενημερώνοντας για τις επαφές του στο υπουργείο Υποδομών με τον γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Γιάννη Καρνέση, παρατήρησε ότι συζήτησε για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος και για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα”, για το οποίο εκκρεμεί ευρεία σύσκεψη με τους μελετητές.

Οσον αφορά την απάντησή του για το δρόμο, στάθηκε στα προβλήματα στο σημείο ΒΙΠΕ, έκανε λόγο για παράδρομο και για κυκλοφοριακή σύνδεση. Τάχθηκε υπέρ της παραλιακής χάραξης, παρατήρησε ότι με την πάνω χάραξη ο δήμος δεν μπορεί να μείνει εκτός και αναφέρθηκε στον συνδετικό δρόμο που ζήτησε και ο οποίος κατά την άποψή του θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική.

Είπε ότι ο κ. Καρνέσης θα δώσει απαντήσεις στο Συμβούλιο, ανέφερε ότι η πρόταση του Β. Τζαμουράνη είναι στην ίδια κατεύθυνση με τη δική του και ξεκαθάρισε πως “εμείς γνωμοδοτούμε”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Β. Κοσμόπουλος, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Καρνέση, επέκρινε το γεγονός ότι ο δήμαρχος κατέθεσε πρόταση “που δεν ξέρουμε, που ακυρώνει τις άλλες παρατάξεις που μπορεί να έχουν καλύτερες προτάσεις”.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Β. Τζαμουράνης δήλωσε ότι εξεπλάγη από την πρόταση του δημάρχου που δεν έχει δημοσιευτεί πουθενά . Κι εξήγησε ότι αυτός ανακοίνωσε τις προτάσεις της παράταξής του ενόψει της Επιτροπής Διαβούλευσης που είχε προγραμματιστεί με διαβούλευση, ενώ θα τις παρουσιάσει κανονικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος αναφορά έκανε και η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνια Κουζή, που δήλωσε θετική στην πρόταση να παρουσιαστεί το αναπτυξιακό πλάνο για τη Δυτική Παραλία και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με το Δήμο Μεσσήνης.

Γ.Σ.