Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 18:50

Στο άγνωστο μέλλον η αναβάθμιση του Νέδοντα

Στο άγνωστο μέλλον η αναβάθμιση του Νέδοντα

Να απομακρυνθούν τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΚ από το Νέδοντα και να δημιουργηθεί εκεί χώρος αναψυχής και άθλησης, ζήτησε με ερώτησή του προς τον δήμαρχο Καλαμάτας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Γιάννης Χριστόπουλος.

Επίσης, ζήτησε να φωτιστεί το Κάστρο της πόλης.
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “αν δε γίνει οριοθέτηση του Νέδοντα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Εχουμε θέσει ως στόχο τη μεταφορά των συνεργείων”.
Χαρακτηριστικά ο Γ. Χριστόπουλος ανέφερε ότι “η καθημερινή χρήση του περιμετρικού από εκατοντάδες συνδημότες μας και επισκέπτες, και η διέλευση πάνω από την εντυπωσιακή γέφυρα, αποδεικνύει πως αποτελεί την πρώτη εικόνα, ουσιαστικά ανοιχτό παράθυρο στην πόλη, με εικόνες την κοίτη του Νέδοντα και το Κάστρο της Καλαμάτας. Δυστυχώς, η εικόνα του αμαξοστασίου και η άναρχη δόμηση που επικρατεί στον ευρύτερο χώρο της λεκάνης του ποταμού αδικούν την πόλη μας”.
Επεσήμανε ότι “απαιτείται άμεσα: Να προχωρήσουμε στην απομάκρυνση του αμαξοστασίου σε χώρο που προβλέπεται από το ΓΠΣ. Να διαμορφωθεί ο ευρύτερος τόπος σε χώρο αναψυχής και άθλησης, αλλάζοντας την εικόνα. Να οριοθετηθεί η κοίτη του ποταμού. Σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων να φωτιστεί το Κάστρο”.