Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 14:00

Μίσθωση δημοτικών χώρων για φορτιστές αυτοκινήτων - η προχειρότητα “βαράει” κόκκινο

Γράφτηκε από την
Μίσθωση δημοτικών χώρων για φορτιστές αυτοκινήτων - η προχειρότητα “βαράει” κόκκινο

του Δημήτρη Α. Δριμή, 

επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”

Η κυβέρνηση παρουσίασε νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει επιδοτήσεις, φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίκυκλα και ποδήλατα, αλλά και για επενδύσεις κατασκευής μπαταριών και φορτιστών. Μέχρι το Μάρτιο του 2021 οι δήμοι υποχρεούνται, να χωροθετήσουν τα σημεία που μπορούν να εγκατασταθούν φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στόχος είναι το 2030 ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικό. Η προσπάθεια ενισχύεται με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Οι σταθμοί φόρτισης είναι χαμηλού κόστους επένδυση. Ενας σταθμός φόρτισης 2 αυτοκινήτων κοστίζει 4.500 ευρώ περίπου, ενώ η μηνιαία υποστήριξή του 15 ευρώ. Την ουσιαστική αξία δίνει το σημείο εγκατάστασης του σταθμού και οι εταιρίες κινούνται για την κατοχύρωση των καλύτερων χώρων.
Το Δ.Σ. Τριφυλίας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!!!), αποδέχτηκε την εισήγηση του αντιδήμαρχου κ. Βλάχου και αποφάσισε την χωρίς διαγωνισμό (!) μίσθωση στην εταιρία blink, δημοτικών χώρων που θα επιλέξει (!) η ίδια, για να εγκαταστήσει και εκμεταλλευτεί 5 σταθµούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με δυνατότητα φόρτισης 2 αυτοκινήτων ταυτόχρονα, σε Κοπανάκι, Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και Μαραθόπολη. Με ετήσιο μίσθωμα 500 ευρώ ανά σταθμό (συνολικά 2.000 αναφέρουν εισήγηση και απόφαση) και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο για την υπογραφή της σύμβασης. Στην απόφαση δεν προσδιορίζονται οι δημοτικοί χώροι, ούτε αναφέρεται για πόσα χρόνια και με ποιους όρους μισθώνονται.
Παρατηρήσεις:
Εισηγήθηκαν και αποφάσισαν χωρίς να προσκομίσουν γραπτή πρόταση της εταιρίας. Χωρίς να κάνουν έρευνα αγοράς, να συγκρίνουν, να αξιολογήσουν.
Αγνόησαν τις υπηρεσίες του δήμου και το δημοτικό κώδικα.
Δεν κατέθεσαν στοιχειώδη μελέτη, από τους συμβούλους και τους περί την ανάπτυξη αντιδημάρχους, που πληρώνει το δημοτικό ταμείο.
Το νούμερο 500 ευρώ ανά σταθμό φόρτισης είναι αυθαίρετο. Ποιο όργανο υπολόγισε ότι ο ενοικιαζόμενος δημοτικός χώρος κοστίζει 500 ευρώ ανά θέση και 500 ευρώ επί 5 θέσεις κάνουν 2.000 το χρόνο; Ποια η σκοπιμότητα του 2.000;
Επιχειρήματα πως το ίδιο κάνουν η Καλαμάτα και η Μεσσήνη παραπλανούν. Στην Καλαμάτα υπάρχει σταθμός φόρτισης της Περιφέρειας, ενώ ο δήμος Μεσσήνης προσδιόρισε θέσεις και προκήρυξε διαγωνισμό.
Ο δήμος οφείλει να κινηθεί με σοβαρότητα και διαφάνεια:
Να ανακαλέσει την απόφαση της απευθείας μίσθωσης δημοτικών χώρων, που δεν προβλέπεται.
Να χωροθετήσει τα σημεία φόρτισης, σύμφωνα με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο και αφού εκφράσουν γνώμη οι πρόεδροι των κοινοτήτων και τα κοινοτικά συμβούλια, που πρέπει να προσκληθούν με δικαίωμα ψήφου στη συνεδρίαση.
Να αποφασίσει αν ενδιαφέρεται να αναπτύξει δημοτικό δίκτυο σταθμών φόρτισης, (όπως κάνουν πολλοί ΟΤΑ στην Ευρώπη και στη χώρα μας), ή να συνεργαστεί με την Περιφέρεια.
Αν αποφασίσει να απευθυνθεί σε ιδιώτες οφείλει να προχωρήσει σε διαγωνισμό μίσθωσης χώρων, που δεν θα αποκλείει τοπικούς επιχειρηματίες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.


NEWSLETTER