Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 18:14

Δήμος Οιχαλίας: Συνάντηση για άγαλμα Κολοκοτρώνη

Δήμος Οιχαλίας: Συνάντηση για άγαλμα Κολοκοτρώνη

Για τη συντήρηση και την αξιοποίηση του μνημείου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι συζήτησαν τη Δευτέρα με τη δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, στο γραφείο της, εκπρόσωποι της προσφάτως ιδρυθείσας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτριος Κατσούλας, ο Αντώνης Γυφτόπουλος, ο Κωνσταντίνος Πεθαίνος και άλλοι.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821.

Η δήμαρχος επεσήμανε ότι έχει προχωρήσει ήδη η αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου από τον πρόσφατο βανδαλισμό και πως μεταγενέστερα θα προχωρήσει και η συντήρηση του αδριάντα από ειδικούς, ενώ θα εξεταστεί η συνεργασία με πανεπιστήμια που έχουν Τμήμα Συντήρησης Μνημείων, Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης κλπ., ώστε να γίνει μνημείο μελέτης και συντήρησης για τους φοιτητές.

Σημειώθηκε, επίσης, ότι θα υπάρχει συνεχής συνεργασία με την Ομοσπονδία στο θέμα αυτό, αφού και η τοποθέτηση του ανδριάντα του Κολοκοτρώνη πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης με τον τότε πρόεδρό του Τάσο Καλαμπόκη.