Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 16:03

Ο Καρβέλας στην έναρξη έργων ύδρευσης Μεθώνης και Πετροχωρίου

Γράφτηκε από την
Ο Καρβέλας στην έναρξη έργων ύδρευσης Μεθώνης και Πετροχωρίου

Στην έναρξη των εργασιών και την εγκατάσταση του αναδόχου του έργου αναβάθμισης δικτύου ύδρευσης οικισμού Πετροχωρίου και Κοινότητας Μεθώνης, παραβρέθηκε χθες ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, κατά την επιθεώρηση του έργου, η οποία έγινε παρουσία της διευθύντριας Πολεοδομίας, Δόμησης και Ποιότητας Ζωής Μαρίας Σταυροπούλου και κλιμακίου μηχανικών του δήμου, οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επερχόμενων εργασιών, κατά τις οποίες πρόκειται να προστεθούν και να διασυνδεθούν δύο νέες γεωτρήσεις, ενώ θα ανακατασκευαστεί και θα επεκταθεί η χωρητικότητα δεξαμενών της περιοχής. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν άλλες, μικρής κλίμακας επεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος σημείωσε ότι η δημοτική αρχή, πιστή στο πρόγραμμά της, προσπαθεί με κάθε δυνατό μέτρο να τηρούνται οι δεσμεύσεις της, παρά τις οικονομικές δυσκολίες. “Ως δημοτική αρχή προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες, το δύσκολο μέρος της υλοποίησης των έργων, εντός των χρονοδιαγραμμάτων, πόσο δε μάλλον για έργα σαν και αυτό που καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών”.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα αντιμετωπιστεί η ελλιπής δυναμικότητα των πηγών υδροδότησης, κατά τους θερινούς μήνες και τα προβλήματα έλλειψης πίεσης σε ορισμένα σημεία του δικτύου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 541.118,23 ευρώ και η πίστωσή του προέρχεται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΠ-Ν.


NEWSLETTER