Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 09:21

Προπονήσεις για Special Olympics τα επόμενα χρόνια στην Καλαμάτα (βίντεο)

Προπονήσεις για Special Olympics τα επόμενα χρόνια στην Καλαμάτα (βίντεο)

Τους αθλητές των Special Olympics Hellas θα φιλοξενεί ο Δήμος Καλαμάτας για την επόμενη τριετία και τα άτομα με νοητική αναπηρία θα προπονούνται και θα μετέχουν σε αγώνες στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Αυτό οριστικοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, σε συνάντηση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με τον πρόεδρο του Οργανισμού Special Olympics Hellas, πρέσβη ε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα και υπεύθυνους τομέων του οργανισμού.

Η Καλαμάτα είναι μεταξύ των 21 πόλεων της χώρας όπου θα αναπτυχθούν προγράμματα των Special Olympics.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος διαβεβαίωσε ότι “ο δήμος είναι και θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που προσφέρει σε συνανθρώπους μας με οποιαδήποτε αναπηρία”.

Παρατήρησε πως “η Καλαμάτα είναι μια πόλη φιλική, που από την πρώτη στιγμή έχει αναπτύξει δράσεις, όπως τα Seatrac, στηρίζει φορείς, έχει το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, έχει προτάσεις για τη δημιουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και βέβαια το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο”.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι επιθυμεί “η Καλαμάτα να είναι πόλη - στόχος, ώστε να αναπτυχθούν εδώ προγράμματα των Special Olympics” και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως “η συνεργασία θα αποβεί ωφέλιμη”.

Ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas Διον. Κοδέλλας παρατήρησε πως “επιβεβαιώσαμε τη φιλόξενη φύση της Καλαμάτας και των κατοίκων της”. Επεσήμανε ότι “η βοήθειά σας για μας είναι άκρως σημαντική. Εσείς θα μας διαθέσετε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να αρχίσουν οι προπονήσεις των αθλητών μας, και από κει και πέρα να ξεκινήσει το πρόγραμμα και να πάρει αέρα στα πανιά του από μόνο του”.

Εκθειάζοντας την πόλη, δήλωσε ότι “είμαστε αισιόδοξοι, γιατί η Καλαμάτα είναι μια πανέμορφη πόλη, μοναδική στην Πελοπόννησο, είναι κάτι το ξεχωριστό. Είναι η φύση της Καλαμάτας, είναι οι κάτοικοι, είναι όλες οι ανέσεις που προσφέρει, οι οποίες εγγυώνται ότι το πρόγραμμά μας θα πάει πολύ καλά”.

Ο κ. Κοδέλλας ενημέρωσε ότι “η Καλαμάτα είναι η πόλη - στόχος την πρώτη χρονιά του προγράμματος που πάει σε βάθος τριετίας και το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη προγραμμάτων των Special Olympics σε 21 πόλεις και κωμοπόλεις και στις 12 περιφέρειες”. Διευκρίνισε ότι “το επόμενο βήμα είναι να έχουμε κάνει όλες τις ετοιμασίες και να υπογραφεί ένα συμφωνητικό ανάμεσα στο δήμο και στους Special Olympics και να ξεκινήσουμε την κανονική συνεργασία μας και τη δική μας παρουσία”.

Για τη σημασία του προγράμματος στη στήριξη των ατόμων με νοητική αναπηρία, ο πρόεδρος σημείωσε: “Σύντομα θα ξαναγυρίσουμε και να έχετε υπόψη σας ότι θα δώσετε και σεις με τη βοήθειά σας χαρά σε οικογένειες που έχουν άτομα με νοητική αναπηρία, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα μέσω του αθλητισμού να εντάξουν τα παιδιά τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή είναι η πεμπτουσία της δική μας φιλοσοφίας, πώς θα εντάξουμε τα άτομα με νοητική αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο. Και τους δίνετε και σεις μαζί μας μια ζωή, που αντί να περνάνε μια μίζερη ζωή μέσα στο σπίτι τους, τους ανοίγεται ένας νέος κόσμος, μια νέα ζωή την οποία θα μπορέσουν να απολαύσουν μέσα στο κοινωνικό σύνολο”.

Ο κ. Κοδέλλας πληροφόρησε ότι όλο αυτό το πρόγραμμα γίνεται με χορηγία τουΙδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που έχει καλύψει το πρότζεκτ γι’ αυτά τα 3 χρόνια.

Ενημέρωση Αναστασόπουλου για τις δράσεις των Special Olympics

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Special Olympics Hellas Διονύσιο Κοδέλλα και τους συνεργάτες του, παρουσία του προϊσταμένου του ΚΕΔΔΥ Μεσσηνίας Κωνσταντίνου Σαραβελάκη, είχε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.
Ο κ. Κοδέλλας ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για τις δράσεις του οργανισμού, που αφορούν κυρίως την ανάπτυξη των δυνατοτήτων ατόμων με νοητική αναπηρία, μέσω του αθλητισμού, με απώτερο σκοπό την κοινωνική τους ένταξη.
Στόχος του οργανισμού, ανέφερε ο κ. Κοδέλλας, είναι σε βάθος τριετίας η δημιουργία ενός δικτύου που θα αναπτυχθεί σε 21 πόλεις και μέσω του οποίου θα υλοποιούνται αθλητικές δράσεις που θα απευθύνονται σε άτομα με νοητική υστέρηση.
Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που αφορούν άτομα που χρήζουν υποστήριξης, αγκαλιάζει την προσπάθεια του Οργανισμού Special Olympics Hellas και υποστηρίζει τις δράσεις του.

Γ.Σ.