Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 19:03

Δήμος Καλαμάτας: Συνεργασία με Πανεπιστήμιο για Καινοτομία και Τεχνολογία

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Συνεργασία με Πανεπιστήμιο για Καινοτομία και Τεχνολογία

 

Tη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέσα από το υπό ίδρυση Τμήμα Καινοτομίας και Τεχνολογίας, εξετάζει η δημοτική αρχή.

Στόχος, η υλοποίηση δράσεων με τη χρήση των τεχνολογιών του Διαδικτύου των Πραγμάτων, στον αγροτικό τομέα και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη με τον καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος “Επιστήμη Υπολογιστών” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνο Βασιλάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, οι δράσεις στοχεύουν στους εξής τομείς: Δακοπροστασία. Προστασία καλλιεργειών πατάτας από πάγο. Αντιπλημμύριση - σύστημα προειδοποιήσεων. Συλλογή δεδομένων συνθηκών καλλιέργειας και συσχέτιση με ποιότητα και ποσότητα παραγωγής, για εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα και η ποσότητα. Εξυπνη στάθμευση. Βοήθεια στο σπίτι, ειδικά για ηλικιωμένους ή πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες.


NEWSLETTER