Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 19:47

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Την Πέμπτη η συνεδρίαση για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την

Στο Φιλοσοφικό Κέντρο της πόλης συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Να αναφέρουμε ότι σε συνέντευξη Τύπου στις 4 Ιουνίου, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος είχε δηλώσει για το συγκεκριμένο έργο: “Είναι σε εξέλιξη η ανοιχτή διαβούλευση με σημαντική τη συμμετοχή δημοτών. Στόχος είναι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο αιτημάτων, όταν θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα του δρόμου είναι πάρα πολύ σημαντικό. Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχουμε ολοκληρωμένη άποψη, θα καταθέσουμε προτάσεις που θα βελτιώνουν πράγματα για τον τόπο μας. Δε θα αφήσουμε καμία σκιά, θα τους ακούσουμε όλους”.
Απαντώντας σε ερώτησή μας, είχε επισημάνει ότι “μιλάμε για συγκεκριμένο Συμβούλιο, στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσουμε για κάτι συγκεκριμένο. Δεν θα καταθέσει ο καθένας εκθέσεις ιδεών, για το πού φαντάζεται ή το πού θα ήθελε. Εχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε και να καταθέσουμε απόψεις για κάτι συγκεκριμένο και το συγκεκριμένο είναι η μελέτη που έρχεται προς συζήτηση. Οι προσωπικές μου απόψεις δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει ότι είμαστε ένα συλλογικό όργανο και έχει μία ευθύνη και μία υποχρέωση να εξετάσει, να μελετήσει και να αποφασίσει και να τα αποτυπώσει αυτά σ’ ένα χαρτί για το συγκεκριμένο που μας έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο”.
Ακόμα, είχε παρατηρήσει πως “ένας δρόμος είναι εργαλείο ανάπτυξης. Η ανάπτυξη δεν είναι μόνο για τον τόπο που διέρχεται ο δρόμος. Δίνονται καλύτερες δυνατότητες ή υπάρχουν και οι κατάλληλες διασυνδέσεις για να εξυπηρετηθεί και η ενδοχώρα. Εχει σημασία για όλη την περιοχή του δήμου μας και για τη Βουφράδα και για τη Δ.Ε. Αριστομένους και μάλιστα προωθούμε, είμαστε σε αναμονή λήψης απόφασης για την παράκαμψη του Νεοχωρίου, πολύ σημαντικού δημοτικού έργου, το οποίο έχει αυτή την κατεύθυνση, να μπορέσουμε να διασυνδέσουμε καλύτερα με δρόμους ασφαλείς την ενδοχώρα με το παραλιακό μέτωπο. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα”.