Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 08:47

Δήμος Καλαμάτας: Μέσα στην εβδομάδα αποφάσεις για πεζοδρομήσεις

Γράφτηκε από τον

  

Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της εξέτασης των δημοσίων χώρων και των προσωρινών πεζοδρομήσεων στην πόλη της Καλαμάτας, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για τη δημιουργία ομάδας εργασίας στο δήμο που θα έκανε έγκαιρα προτάσεις για την αξιοποίηση των δημοσίων χώρων, ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι είχε ορίσει επιτροπή “από τα καλύτερα υπηρεσιακά στελέχη του δήμου και είχαμε βάλει έναν ορίζοντα μέχρι τις 10 Ιουνίου να μου είχαν φέρει προτάσεις” και παρατήρησε: “Θα μπορούσε να είναι και τμηματικά οι προτάσεις, όχι όλες μαζί. Προβλήματα και κάποιες ασθένειες μας καθυστέρησαν”.

Για να μην χαθεί άλλος χρόνος ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι “το Σάββατο το πρωί είχα σύσκεψη στο γραφείο μου γι’ αυτόν το λόγο ακριβώς για να δω τις προτάσεις και να αρχίσουμε να συζητάμε”. Επεσήμανε ότι “πρέπει να δούμε πώς θα χειριστούμε τους δημόσιους χώρους στο Ιστορικό Κέντρο, στη Ναυαρίνου και σε άλλες περιοχές, που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε επιπλέον τραπεζοκαθίσματα και κυρίως να βρούμε τους τρόπους, ώστε οι πολίτες που περπατούν να μπορούν να κάθονται, να ξεκουράζονται, να αλλάξουμε λίγο την ψυχολογία τους και ποδηλατόδρομους ενδεχομένως. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα θα δεχθώ προτάσεις, διότι αν δεν έρθουν προτάσεις, θα πρέπει να μεριμνήσουμε εμείς με άλλους τρόπους”.

Σε άλλη ερώτησή μας αν θα προλάβουν το φετινό καλοκαίρι, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “θα προλάβουμε” και πρόσθεσε: “Αλλά κι εμείς προετοιμαζόμαστε. Κινούμαστε να ζητήσουμε το πάρκινγκ στην Παραλία, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού για μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι μόνο για 15 ημέρες και άλλα βήματα που κάνουμε”.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος προσδιόρισε ότι “μέσα σε αυτή την εβδομάδα πρέπει να έχουμε αποτελέσματα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Για να προλάβουμε το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου να έχουν δρομολογηθεί αυτά διότι μετά τις 15 Ιουλίου έχουμε μπει στην αιχμή της τουριστικής περιόδου”.

Να υπενθυμίσουμε ότι: α) Την πεζοδρόμηση δρόμων του κέντρου της πόλης και της οδού Ναυαρίνου, έστω και με προσωρινή ρύθμιση, για το φετινό καλοκαίρι, έχει προτείνει το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμάτας. Συγκεκριμένα θεωρεί ότι μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω η πεζοδρόμηση της οδού Αριστομένους από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος (οδός Κροντήρη) έως τη συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου - Φραντζή. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για όλη τη Σιδ. Σταθμού. Επίσης, έχει προτείνει να πεζοδρομηθεί η οδός Ναυαρίνου από την οδό Φαρών μέχρι τη διασταύρωση Ναυαρίνου - Καρακούση (“Horizon Blu”).

β) Το θέμα της δοκιμαστικής πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου κατά το φετινό καλοκαίρι, ώστε να συμβάλει και στην επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων, έχει τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και από επικεφαλής παρατάξεων και συμβούλους των μειοψηφιών.

Γ.Σ.