Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 10:33

Ο Μάκαρης για Καλαμάτα- Ριζόμυλος

Ο Μάκαρης για Καλαμάτα- Ριζόμυλος

 

Να ενισχυθεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας με ταυτόχρονη απάλειψη των πλευρικών διοδίων (στο Πράκτικερ), προτείνει ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης, για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Ενόψει της αυριανής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Μάκαρης εκφράζει θετική άποψη για τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου που προτείνεται με τη συγκεκριμένη μελέτη, αν και αναγνωρίζει τα προβλήματα με το τρένο. Οπως παρατήρησε έχει λιγότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και βρίσκεται στον ανταγωνιστικό διάλογο και πρέπει να προχωρήσει για την επιλογή αναδόχου.

Για την παραλιακή χάραξη εκτίμησε ότι έχει μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οδηγεί στον κατακερματισμό του περιαστικού τοπίου, έχει αυξημένες κατασκευές λόγω πλημμυρικού κινδύνου και βρίσκεται σε ζώνη υψηλής παραγωγικότητας.

Ακόμα, ο Μαν. Μάκαρης προτείνει να βελτιωθεί ο υπάρχων παραλιακός δρόμος και να παραμείνει ήπιας κυκλοφορίας με ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμια.

 

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ

Για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου ζήτησε το θέμα να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο να αποφασίσει πώς θα αξιοποιηθεί και όχι ο επενδυτής.

Οσον αφορά άλλα ενδιαφέροντα θέματα: Ζήτησε να έρθει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μην υπάρχει άλλη χρονοτριβή το θέμα των προσωρινών πεζοδρομήσεων στη Ναυαρίνου και σε άλλες οδούς, προκειμένου να υλοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι.

Ζήτησε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του κέντρου εκπαίδευσης πιλότων στην 120 ΠΕΑ, γιατί μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον τουρισμό.

Τέλος, πρότεινε να ζητηθεί η ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Καλαμάτα, ως το πρώτο Καλλιτεχνικό Σχολείο που θα ιδρυθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Γ.Σ.