Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 17:17

Μνημονίου συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Γράφτηκε από την
Μνημονίου συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Συνάντηση ενόψει της αυριανής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την έγκριση μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, είχε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον υπεύθυνο προγραμμάτων Καλαμάτας Στέργιο Σιφνιό και την υπεύθυνη της Ομάδας Στήριξης Ρούλα Χρηστάκη.

Το μνημόνιο αφορά τη συνέργεια των συμβαλλόμενων φορέων στο πλαίσιο της αποστολής τους και της προσφοράς του κατάλληλου προσωπικού από τη μεριά των Παιδικών Χωριών SOS με σκοπό: α) την υποστήριξη ευάλωτων παιδιών και οικογενειών που πλήττονται ιδιαιτέρα από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19 (οικονομικά, ψυχολογικά, κοινωνικά) και β) την εκπαίδευση επαγγελματιών του τομέα κοινωνικής προστασίας (π.χ κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, βρεφονηπιοκόμοι) του Δήμου Καλαμάτας σχετικά με πρωτόκολλα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία από εμπειρογνώμονες επιστήμονες του πεδίου.

Συγκεκριμένα, η συνέργεια αφορά κοινού ενδιαφέροντος κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με: 1. Την πρόληψη και καταπολέμηση του κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών. 2. Την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας παιδιών και ενηλίκων. 3. Την πρόσβαση σε ποιοτικές ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες (συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη), ενόψει της διαχείρισης του μετατραυματικού στρες που προκαλείται λόγω της κρίσης. 4. Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και “καλών πρακτικών”, με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού που ασχολείται επαγγελματικά με το παιδί.


NEWSLETTER