Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 16:28

Απόφαση για πολεοδόμηση Ανατολικής Παραλίας απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Απόφαση για πολεοδόμηση Ανατολικής Παραλίας απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Το θέμα της πολεοδόμησης της Ανατολικής Παραλίας και της ολοκλήρωσης της διάνοιξης της Κρήτης, πρόκειται να συζητήσει και να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας σήμερα στις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.

Ειδικότερα, το σημαντικό αυτό θέμα αφορά: Την έγκριση τευχών φακέλου δημόσιας σύμβασης μελέτης για την αποτύπωση - κτηματογράφηση, πολεοδόμηση, πράξη εφαρμογής, γεωλογική μελέτη, οριοθέτηση ρεμάτων, περιβαλλοντική μελέτη περιοχής επέκτασης ρυμοτομικού σχεδίου Ανατολικής Παραλίας και επιλογής της ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων μελετών άνω των ορίων του Ν. 4412/2016 με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής.

Σήμερα το Δ.Σ. Καλαμάτας αναμένεται να εγκρίνει το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη λειτουργία Επιχειρησιακού Κέντρου για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Ακόμα, το Δ.Σ. πρόκειται να εγκρίνει: Το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. Το σύμφωνο συνεργασίας του δήμου με “Το Χαμόγελο του

Παιδιού”. Την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού - Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Δημοτικού - Κοινωνικού Εστιατορίου και Δεκατιανού. Την αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση βρεφονηπιακού - παιδικού σταθμού στην Κοινότητα Αρφαρών. Την εγγραφή παιδιών χωρίς αξία τοποθέτησης σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Επίσης, το Συμβούλιο αναμένεται: Να αποδεχθεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως οικονομική ενίσχυση των μέτρων που λαμβάνονται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του Covid - 19 και συγκεκριμένα για την ενίσχυση του προγράμματος σίτισης που υλοποιεί ο δήμος. Και να εγκρίνει παρατάσεις προθεσμιών σε έργα.


NEWSLETTER