Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 14:32

Καλαμάτα: Χωρίς ουσιαστική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για τη ΜΠΕ του Καλαμάτα - Ριζόμυλος (βίντεο)

Καλαμάτα: Χωρίς ουσιαστική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για τη ΜΠΕ του Καλαμάτα - Ριζόμυλος (βίντεο)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας δεν αποφάσισε, δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, δηλαδή τη βελτίωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου.

Και αυτό διότι είχαμε διαφορετικές κι εμμονικές απόψεις, κυρίως με ευθύνη της δημοτικής αρχής που με αλαζονικό τρόπο προέταξε την πρότασή της.

Το Δ.Σ. ψήφισε είτε αρνητικά, καταψηφίζοντας την πρόταση των παρατάξεων της δημοτικής αρχής, είτε “νίπτοντας τας χείρας του”, με ίδιες ψήφους θετικές και αρνητικές, την κοινή πρόταση των παρατάξεων των μειοψηφιών.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής έλεγε ότι “δεν γνωμοδοτούμε θετικά μέχρι να γίνουν αυτά που ζητάμε”, με κυριότερο τον παραλιακό συνδετήριο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας που θα ενώνει τη Νέα Είσοδο με το Αεροδρόμιο.

Η κοινή πρόταση των μειοψηφιών είχε θετική γνωμοδότηση για τη μελέτη, περιλαμβάνοντας, όμως, τις παρατηρήσεις και τις βελτιωτικές προτάσεις που κατατέθηκαν.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής καταψηφίστηκε ξεκάθαρα, με ψήφους 22 κατά και 15 υπέρ. Για την πρόταση των μειοψηφιών καταμετρήθηκαν 18 ψήφοι, θετικές και αρνητικές.

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που τελείωσε λίγο πριν τη 1.30 το πρωί της Πέμπτης, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης ενημέρωσε αναλυτικά για την επιλογή της βελτίωσης - αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου και την ανάγκη να κατασκευαστεί όλος ο οδικός άξονας έως την Πύλο και τη Μεθώνη κι έδωσε απαντήσεις και διευκρινίσεις για την παραλιακή χάραξη και όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...