Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 11:36

Επαναχρηματοδότηση του “Βοήθεια στο Σπίτι” στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
Επαναχρηματοδότηση του “Βοήθεια στο Σπίτι” στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Την ένταξη και επαναχρηματοδότηση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” από την ΕΕΤΑΑ εξασφάλισε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ένταξή του στο πρόγραμμα χρηματοδότησης “Βοήθεια στο Σπίτι 2020”, σύμφωνα με την 9η ανάρτηση και από 24-6-2020 ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, εξασφαλίζοντας την α’ δόση ύψους 34.121,99 ευρώ. Με βάση την ίδια ενημέρωση, τροχοπέδη για την ανάπτυξη του δήμου ήταν η απουσία του από τις διαδικασίες χρηματοδότησης για την τριετία 2017-2019, με συνέπεια τη συνολική απώλεια εσόδων 150.000 ευρώ.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σημείωσε χαρακτηριστικά: “Οι προσπάθειες ένταξης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης αντιμετωπίστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή με προχειρότητα και χωρίς καμία διάθεση για ουσιαστική επίλυση του προβλήματος. Μετά την παύση λειτουργίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης το 2017, οι οικονομικές εκκρεμότητες που προέκυψαν από την χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» για το έτος 2016, προς την ΕΕΤΑΑ, ύψους περί των 5.000 ευρώ και η μη διευθέτηση αυτών, καθιστούσαν αδύνατη την ένταξή μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Στη δυσχερή αυτή κατάσταση έρχονται να προστεθούν τα συσσωρευμένα φορολογικά και ασφαλιστικά χρέη παλαιότερων περιόδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης και η αδυναμία έγκαιρης καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων και των ασφαλιστικών εισφορών, γεγονός που διαιώνιζε το πρόβλημα απώλειας της χρηματοδότησης”.
Ο δήμος πληροφορεί ότι η οργανική ένταξη του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έλυσε το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα, χωρίς όμως να συμβαδίσει με την ταυτόχρονη εξασφάλιση της κρατικής επιχορήγησης και τη ρύθμιση της οικονομικής μας εκκρεμότητας προς την ΕΕΤΑΑ.
Συνεχίζοντας, παρατηρεί ότι με συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες έχουν ξεπεραστεί τα όποια αδιέξοδα. Η άριστη συνεργασία μεταξύ δήμου και ΕΕΤΑΑ και η τακτοποίηση της οικονομικής εκκρεμότητας προς αυτήν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να μην χαθεί, για άλλη μια χρονιά, η εν λόγω χρηματοδότηση, με τη βοήθεια της οποίας θα καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του δήμου, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομούνται ίδιοι πόροι.


NEWSLETTER