Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 08:29

Καλαμάτα: Πρόταση για τη δημιουργία δικτύου πράσινων σημείων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Πρόταση για τη δημιουργία δικτύου πράσινων σημείων

 

Πρόταση για τη χρηματοδότηση της δημιουργία δικτύου πράσινων σημείων και δικτύωσή τους στο Δήμο Καλαμάτας, υπέβαλε χθες, ο δήμος στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας υποβλήθηκε πρώτη πανελλαδικά, χάρις στην ετοιμότητα που επέδειξε με τους χειρισμούς της η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Πρόκειται για μια πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 998.200 ευρώ με την οποία προβλέπεται η προμήθεια: Ενός κινητού Πράσινου Σημείου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών με αυτόματο σύστημα ζύγισης και ανταπόδοσης. Δύο “έξυπνων οικίσκων ανακύκλωσης”. Δεκαέξι “έξυπνων” νησίδων διακριτής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών. Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών.

Ννα σημειωθεί ότι όλος ο εξοπλισμός θα διαθέτει σύστημα ταυτοποίησης των χρηστών και επιβράβευσής τους, σύστημα ελέγχου της πληρότητας των κάδων, ελεγχόμενη πρόσβαση με κλειδαριά με RFID Card Reader και QR code.

Οι νησίδες και οι οικίσκοι θα διαθέτουν ενσωματωμένο κατάλληλο σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ικανό να καλύψει σημαντικό τμήμα των ενεργειακών απαιτήσεων λειτουργίας, ενσωματωμένο σύστημα πληροφόρησης των χρηστών.


NEWSLETTER