Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 09:04

Παραμένουν στους δρόμους τα σκουπίδια στην Τριφυλία - Αντιδήμαρχος κατά αντιδρώντων στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

 

Υπομονή για τρεις ημέρες ακόμη ζήτησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας στο Δήμο Τριφυλίας Αλέξανδρος Κουτρουμπής για τα αμάζευτα σκουπίδια στους κάδους λόγω της φωτιάς στον σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι.

Ζητεί ακόμα συγγνώμη για την ταλαιπωρία, ενώ εκφράζει τη στενοχώρια του για τις αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν για λίγες ημέρες τα σκουπίδια σε χώρο δίπλα από τον παλιό ΧΑΔΑ Φιλιατρών.

Από εκεί και πέρα, οι όγκοι απορριμμάτων στους δρόμους του Δήμου Τριφυλίας συνεχώς μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα, οι σακούλες σκουπιδιών έχουν πλημμυρίσει τους κάδους και σχηματίζουν μικρούς λόφους έξω από αυτούς, ενώ σε συνδυασμό με τη ζέστη κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Η χωματερή στο Αλιμάκι εξακολουθεί να βγάζει καπνούς από τη φωτιά που σιγοκαίει τους όγκους σκουπιδιών που επί χρόνια είχαν συσσωρευτεί εκεί.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτρουμπής σε δήλωσή του τονίζει: «Θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες της Τριφυλίας ότι σε τρεις μέρες περίπου θα είμαστε έτοιμοι πλέον και θα συνεχιστεί η αποκομιδή όπως και πριν. Ζητάμε συγγνώμη από τους πολίτες, όμως μετά από τη φωτιά στο Αλιμάκι ήταν επόμενο αυτό να γίνει. Στεναχωριέμαι για κάποιους δημοτικούς συμβούλους, που όταν πήγαμε να ρίξουμε σκουπίδια στα Φιλιατρά δίπλα από τον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ φώναζαν και έκαναν ντόρο. Θα χρησιμοποιούσαμε το χώρο για πέντε μέρες και δεν θα υπήρχε πρόβλημα κανένα. Αλλά πιστεύω ότι σε τρεις ημέρες θα έχει αποκατασταθεί και πάλι η αποκομιδή».

Κ.Μπ.