Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 09:53

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για το σκουπιδότοπο

Γράφτηκε από την
Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για το σκουπιδότοπο

 

 

«Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι με Φιλιατρινό δήμαρχο, στα Φιλιατρά θα δημιουργηθεί νέος παράνομος χώρος εναπόθεσης (σκουπιδότοπος)» τονίζουν τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Τοπικό Σύμβουλο Φιλιατρών Βασίλη Σπυρόπουλο.

Απειλούν δε με προσφυγή στην Εισαγγελία, σε περίπτωση που γίνει εναπόθεση σκουπιδιών στην περιοχή των Φιλιατρών.

Στην ανακοίνωση τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» αναφέρουν:

«Τούτη την ώρα δε θα ρωτήσουμε τη δημοτική αρχή, αλλά ούτε και τη μείζονα κι ελάσσονα αντιπολίτευση εάν παίρνει φωτιά ο συγκεκριμένος παράνομος σκουπιδότοπος, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, είτε με τις διοικητικές τους πρακτικές είτε με την ανοχή τους, για πρώτη φορά. Δεν θα ρωτήσουμε ποιος ήταν ο σχεδιασμός αντιπυρικής προστασίας, τόσο στο παρελθόν αλλά και τώρα, για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών στο Αλιμάκι.

Ψυχραιμία κύριες/οι δημοάρχοντες της ιδίας ιδεολογίας, αλλά με διαφορετική ετικέτα. Λογική κυρίες/οι δημοάρχοντες! Διότι η λογική είναι ο μόνος δρόμος που λύνει τα προβλήματα. Η δε λύση του συγκεκριμένου προβλήματος δεν είναι να δημιουργήσουμε νέους παράνομους σκουπιδότοπους και μάλιστα εκεί που έχουν γίνει αποκαταστάσεις στους πρώην σκουπιδότοπους. Εκεί που έχουν δαπανηθεί χρήματα του ελληνικού λαού σε στιγμές μάλιστα πολύ δύσκολες για την επιβίωση αυτού του λαού.

Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” σας συνιστούν και πάλι ψυχραιμία και πάλι λογική. Και δεν θ’ ασχοληθούν με το ποιος έβαλε τη φωτιά ή αν έγινε αυτανάφλεξη. Ξεκάθαρα και σταθερά σας λένε ότι: Εάν στα Φιλιατρά πραγματοποιηθεί παράνομη εναπόθεση ή οτιδήποτε άλλο που έχει σχέση με τα σκουπίδια, τότε ο δρόμος του αγώνα για τη μη περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Φιλιατρών περνά μέσα και από την Εισαγγελία.

Κι εκεί δε θα πάμε ως κλαίουσες Μαγδαληνές, αλλά με ψηλά το κεφάλι, με παρρησία να υποστηρίξουμε τα δίκαια των Φιλιατρών. Τα δίκαια του τόπου μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας υποβαθμίσετε άλλο! Κι αυτό όσο παραμένουμε στο συγκεκριμένο βίαιο χωροταξικό σχεδιασμό.

Επιστροφή στο αυτοδιοίκητο Δήμο Φιλιατρών. Για να είμαστε αφεντικά στον τόπο μας και μακριά και πέρα από κάθε αντιπαλότητα με τις όμορες πόλεις.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι με Φιλιατρινό δήμαρχο, στα Φιλιατρά θα δημιουργηθεί νέος παράνομος χώρος εναπόθεσης (σκουπιδότοπος)».


NEWSLETTER