Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 20:29

Τριφυλία: Σε τακτική δικάσιμο δήμαρχος και αντιδήμαρχος για το Αλιμάκι

Τριφυλία: Σε τακτική δικάσιμο δήμαρχος και αντιδήμαρχος για το Αλιμάκι

 

Αυτοβούλως παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας στην Κυπαρισσία ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά τη μήνυση που έχει κατατεθεί από κατοίκους των Ραχών για το άδειασμα σκουπιδιών στο Αλιμάκι.

Μετά από λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Η συνέχεια βεβαίως θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου αναμένεται να οδηγηθεί μετά τις μηνύσεις η διαμάχη. Ετσι προστέθηκε ένα ακόμη επεισόδιο στο ζήτημα με τα σκουπίδια στην Τριφυλία.

Νωρίτερα χθες το πρωί είχε συλληφθεί και ένας οδηγός απορριμματοφόρου αφού είχε αδειάσει σκουπίδια στο Αλιμάκι, καθώς στη μήνυση που έχει γίνει από κατοίκους είχε σημειωθεί και η πινακίδα του συγκεκριμένου οχήματος, ωστόσο και ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα.

Κάτοικοι των Ραχών το μεσημέρι της Κυριακής κατέθεσαν μήνυση στο ΑΤ Τριφυλίας στην Κυπαρισσία για την απόθεση σκουπιδιών στην παράνομη χωματερή στο Αλιμάκι, κατά των οδηγών 8 απορριμματοφόρων με βάση τις πινακίδες των αυτοκινήτων, του αντιδημάρχου Καθαριότητας Αλέξανδρου Κουτρουμπή και του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη. Ετσι στα πλαίσια του αυτοφώρου συνελήφθη ο οδηγός ενός απορριμματοφόρου, το οποίο είχε καταγραφεί και συμπεριληφθεί στη μήνυση. Σε ένα ακόμη απορριμματοφόρο που έγινε έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε συμπεριληφθεί στη μήνυση και ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος.

Χθες στις 2 το μεσημέρι στο ΑΤ παρουσιάστηκε ο δήμαρχος, έγινε έκθεση σύλληψης και αφού ενημερώθηκε ο εισαγγελέας με προφορική του εντολή αφέθηκε ελεύθερος.

Το ζήτημα με τα σκουπίδια φαίνεται να έχει και συνέχεια, καθώς από τη μια γίνεται η αποκομιδή και τα απορριμματοφόρα αδειάζουν στο Αλιμάκι και από την άλλη γίνονται μηνύσεις και κινούνται αυτόφωρες διαδικασίες.

Πάντως ο δήμαρχος φαίνεται να έχει πάρει πάνω του την όλη ευθύνη, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι έχει δώσει ο ίδιος εντολή στους οδηγούς για την αποκομιδή και απόθεση των σκουπιδιών στο Αλιμάκι.

 

Κ.Μπ.