Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 19:41

Διαγωνισμός για δρόμους στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

 

Ο καθορισμός των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Δημοτική Οδοποιία Φιλιατρών» έγινε χθες ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών είναι η 4η Αυγούστου και το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 7 Αυγούστου, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι 331.796 ευρώ.

Αν και ψηφίστηκε ομόφωνα, από το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη τονίστηκε ότι για τις άλλες Δημοτικές Ενότητες δεν έχουν δοθεί τόσα χρήματα όσα για τα Φιλιατρά, με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο να απαντά ότι στους δρόμους των Φιλιατρών δεν πέρναγε ούτε κάρο καθώς ήταν για χρόνια παρατημένοι.

Επίσης αποφασίστηκε η κατάπτωση, υπέρ του δήμου, της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής του προσωρινού αναδόχου του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» και η έγκριση του πρακτικού ΙΙ ελέγχου των δικαιολογητικών του επόμενου προσωρινού αναδόχου, που είναι ο Ιωάννης Αργυράκης με έκπτωση 48% και οικονομική προσφορά 495.702 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Διαφωνίες υπήρχαν στην τροποποίηση του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον κ. Μερκούρη να τονίζει ότι δεν υπάρχει ενημέρωση και απλώς τους ζητούν να εγκρίνουν την τροποποίηση. Ανέφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα την «Εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας» που εγγράφτηκε ποσό 53.940 ευρώ και η προμήθεια για την υλοποίηση του έργου είναι 81.840 ευρώ με χρηματοδότηση του συνολικού ποσού από το «Φιλόδημος ΙΙ». Αναρωτήθηκε αν υπάρχει προεκτίμηση και πώς εγγράφηκε τέτοιο ποσό για μελέτη.

Εγκρίθηκε η χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Αγ. Ανδρέα Φιλιατρών» μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, όπως και η αποδοχή παραχώρησης προς χρήση αγροτικού μηχανήματος (διαξονικού γεωργικού ελκυστήρα) προς το Δήμο Τριφυλίας, για κάλυψη αναγκών του.

Τέλος, εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και έγινε ο καθορισμός των όρων του διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για τις ΔΕ Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης, προϋπολογισμού 207.998 ευρώ συν ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 30 Ιουλίου και το άνοιγμα των προσφορών στις 3 Αυγούστου.

 

Κ.Μπ.