Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 09:05

Μεσσηνία: Ξανά αυτόφωρη διαδικασία για σκουπίδια στο Αλιμάκι

Μεσσηνία: Ξανά αυτόφωρη διαδικασία για σκουπίδια στο Αλιμάκι

 

 

Εκ νέου κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, μετά τη μήνυση κατοίκων των Ραχών για τα σκουπίδια που πέφτουν στο Αλιμάκι.

Ετσι χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος παρουσιάστηκε και πάλι στο ΑΤ Τριφυλίας στην Κυπαρισσία και συνελήφθη, ενώ λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε και πάλι ελεύθερος, με προφορική εντολή του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Από ό,τι φαίνεται το γαϊτανάκι των μηνύσεων, των συλλήψεων και των σκουπιδιών να πέφτουν στο Αλιμάκι θα συνεχιστεί.

Ωστόσο οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας έπεσαν σημαντικά για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών μπροστά στο αδιέξοδο που έχει βρεθεί ο δήμος. Ο ίδιος ο δήμαρχος κράτησε χαμηλούς τόνους, αν και δεν δέχθηκε να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κατσαργύρη, τους οποίους είχε εξαπολύσει στην προηγούμενη επεισοδιακή συνεδρίαση. Ενώ με βάση τα λεγόμενά του έδειξε ότι φαίνεται να αναζητείται εναλλακτική λύση -χώρος- για να γίνει η προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων. Σημείωσε ότι όλοι πρέπει να σταθούν στο διά ταύτα, “δηλαδή τι κάνουμε τώρα, πρέπει να βρούμε κάπου να τα πάμε, το Αλιμάκι έχει κορεστεί, οι άνθρωποι έχουν δίκιο. Δεν θέλω να τα ρίξω εκεί, αλλά τι να κάνω”. Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να συνεργαστούν για να βρουν λύση, αλλά και ότι θα έχει επαφές στην Αθήνα για αυτό το θέμα.

Από εκεί και πέρα ο Δημήτρης Δριμής σε παρέμβασή του εκτίμησε ότι ο δήμος πρέπει να βρει λύση σε ορίζοντα διετίας, σημειώνοντας πως η περιφερειακή διαχείριση θα γίνει μετά από δύο χρόνια, ενώ δεν υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος για να τα πάνε. Στάθηκε επίσης στη διαλογή που πρέπει να γίνει με ανακύκλωση και κομποστοποίηση, αλλά και στο να βρεθεί χώρος για την προσωρινή διάθεση.

Κ.Μπ.