Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 15:43

Δριμής για απουσία Δήμου Τριφυλίας από συνάντηση για ΚΑΠ

Γράφτηκε από την

Την απουσία του Δήμου Τριφυλίας από το σχεδιασμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, στη συνάντηση που έγινε στην Καλαμάτα, επισημαίνει ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής.

Χαρακτηριστικά τονίζει:
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση παρέχει για πρώτη φορά στα κράτη-μέλη τη δυνατότητα να διαχειριστούν όπως κρίνουν τα χρήματα του Προγράμματος, που για τη χώρα μας είναι ύψους 19 δις. ευρώ. Το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οργανώνει συναντήσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με τη συμμετοχή των αγροτών και των ενώσεών τους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών, στα πλαίσια της διαβούλευσης για το σχεδιασμό του προγράμματος της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνάντηση στην Καλαμάτα για τους στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) 2021 – 2027.
Προτεραιότητα δίνεται στη δημογραφική τόνωση του αγροτικού χώρου μέσα από τη συγκράτηση και την ενδυνάμωση του πληθυσμού, αλλά και στην πράσινη γεωργία με το σύνθημα “από το χωράφι στο πιάτο”. Το Πρόγραμμα κινείται σε δύο άξονες. Στις άμεσες ενισχύσεις – επιδοτήσεις και στην αγροτική ανάπτυξη, μέσα από σχέδια βελτίωσης, αναπτυξιακά έργα, καλλιέργειες, πράσινη γεωργία κ.α.
Το παρών έδωσαν ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Σκρέκας, ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, δήμαρχοι και αγρότες του νομού, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Παρασκευόπουλος. Μοναδικοί απόντες, δυστυχώς, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης(!) του Δήμου Τριφυλίας.
Τους υπενθυμίζουμε πως η Τριφυλία έχει ισχυρή αγροκτηνοτροφική παραγωγή και μεγάλο ορεινό όγκο. Είναι πρώτη, για παράδειγμα, στην παραγωγή ελαιολάδου ενώ το ετήσιο εισόδημα, μόνο από το λάδι και τα θερμοκήπια της περιοχής, φτάνει τα 150 εκ. ευρώ.
Από το σχεδιασμό του μέλλοντος της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, αλλά και της ελληνικής επαρχίας, δεν μπορεί να απουσιάζει ο Δήμος Τριφυλίας. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Εκτός και αν οι αρμόδιοι, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι νομίζουν πως είναι κάπου αλλού».