Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 07:52

Εξώδικο επαγγελματιών κατά Δήμου Καλαμάτας για καθυστέρηση εργασιών στην Ιατροπούλου

Γράφτηκε από την
Εξώδικο επαγγελματιών κατά Δήμου Καλαμάτας για καθυστέρηση εργασιών στην Ιατροπούλου

 

Σε εξώδικο κατά του Δήμου Καλαμάτας σκοπεύουν άμεσα να προχωρήσουν οι επαγγελματίες της οδού Ιατροπούλου για την καθυστέρηση των εργασιών πεζοδρόμησης.

Διαφωνώντας με τη νέα παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, απειλούν το δήμο με αγωγή και μήνυση.

Οπως ενημερώνει ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Μανιάτης που έχει το γραφείο του στην Ιατροπούλου, στο τμήμα που παραμένει εργοτάξιο και έχει καθυστερήσει πιο πολύ, οι επαγγελματίες της περιοχής “ζητούν να ολοκληρωθούν οι εργασίες, διότι η δυσκολία πρόσβασης στα καταστήματά τους και η μείωση της διέλευσης των διερχόμενων πολιτών, λόγω επικινδυνότητας για τραυματισμό, έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων”.

Δηλώνουν, μάλιστα, ότι “θα προβούν σε αγωγή και μήνυση κατά του δήμου, ο οποίος έχει αστική ευθύνη, ζητώντας χρηματική αποζημίωση για τη μείωση ή και καθόλου επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας” και σημειώνουν: “Λαμβάνοντας υπόψη τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των εκπροσωπών του δήμου συναινέσαμε και αποδεχτήκαμε να ανεχτούμε τις δυσμενείς επιπτώσεις που υφίστανται οι επιχειρήσεις μας, στην αρχή μέχρι 7/4/20 στη συνέχεια μέχρι 30/6/20 και τώρα νέα παράταση μέχρι 30/9/2020. Η όλη διαδικασία υπερβαίνει κάθε νόμιμο μέτρο αναλογικότητας, χρηστής διοίκησης, και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της δημοσίας ωφέλειας, προκαλεί προς εμάς περιουσιακή και ηθική βλάβη, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία, ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα ημών, των υπάλληλων και των πελατών μας”.

Ολοκληρώνοντας οι επαγγελματίες καλούν το δήμο να ολοκληρώσει άμεσα το έργο, διευκρινίζοντας πως “σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε ότι θα προβούμε με κάθε μέσο στη διεκδίκηση του νομίμου δικαιώματός μας”.


NEWSLETTER